avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare in acord direct
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare in acord direct

Buna ziua,

Daca societatea aplica modul de salarizare in acord direct (stabilit prin contractul individual de munca), este permis de lege ca salariul realizat sa fie mai mic decat salariul de incadrare? Mentionez ca salariul realizat depaseste salariul minim brut pe economie, deci este respectat Codul Muncii.
In acest caz ar trebui inregistrat lunar in cartea de munca salariul realizat sau ramane doar salariul de incadrare?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ioana.matei , utilizator 13:08, 13 Septembrie 2010
Buna,

Salariul realizat poate fi mai mic decat salariul de incadrare, dar sa nu fie mai mic decat salariul minim brut pe economie.
In cartea de munca se trece salariul de incadrare, nu cel realizat.

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu dupa 2 ani de postnatal otilia2009 otilia2009 Buna ziua, In 2 luni se incheie perioada de postnatal. Poate sa-mi zica cineva cum se calculeaza noul salariu de incadreare; se raporteaza la salariile ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie brut garantat in plata Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua va rog sa ma sfatuiti in legatura cu notiunea \\"salar de baza brut garantat in plata\\". HG 871/2013 prevede salariul de baza minim brut pe tara ... (vezi toată discuția)
Salarizare sub nivelul mediu pe economie. Misha02 Misha02 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie,respectiv contractul de munca-salarizarea-diurna.Am contract de munca,iar salarul este de 3000,iar cand am cerut de la ... (vezi toată discuția)