Valeriu TUDOR 
	    	Consultant resurse umane

Valeriu TUDOR 
	    	Consultant resurse umane	    

Cornel  Vasile 
	    	Consilier juridic

Cornel  Vasile 
	    	Consilier juridic	    

floreadantes 
	    	Utilizator

floreadantes 
	    	Utilizator	    

@ manuelabernat
1. Potrivit DEX-ului, salariul de bază minim brut pe economie garantat în plată = nivelul minim al salariului brut, de obicei lunar, stabilit prin hotărâre a Guvernului, sub care angajatorul nu poate negocia și stabili salarii de bază prin contractul colectiv de muncă.
[ link extern ]
2. Art. 160 C.mun. prevede ca: Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.
In speta, cei din sectorul bugetar, datorita haosului legislativ cu privire la salarizare, eludeaza prevederile acestui text de lege ca urmare a includerii in salariul de baza a sporurilor acordate.
In loc sa mareasca salariul de incadrare , ei sustin ca salariatii au deja peste minimum pe economie . De exemplu, salariu 705 lei trebuie marit la 850 lei si apoi aplicat sporul de vechime.
~ final discuție ~
 iolanda15	                   

As dori sa ma consult si cu alti juristi in urmatoarea problema:
Trebuie sa vizez de legalitate dispozitiile de stabilire salariu pentru personalul ... (vezi toată discuția)
	                    iolanda15	                   

As dori sa ma consult si cu alti juristi in urmatoarea problema:
Trebuie sa vizez de legalitate dispozitiile de stabilire salariu pentru personalul ... (vezi toată discuția)

ada202002	                   

Buna ziua, am urmatoarea problema. am salatiu de baza minim, di un sp de 10 %, im momentul aceta. Ce as dori sa stiu eu la salariu minim nu se pune vechimea? ... (vezi toată discuția)
	                    ada202002	                   

Buna ziua, am urmatoarea problema. am salatiu de baza minim, di un sp de 10 %, im momentul aceta. Ce as dori sa stiu eu la salariu minim nu se pune vechimea? ... (vezi toată discuția)

Gyna	                   

O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)
	                    Gyna	                   

O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)