avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj - partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj - partaj

Am trait timp de 12 ani in concubinaj . Mama mea mi-a dat 45.000 lei vechi acum 11 ani iar parintii lui 20.000 lei vechi pt a cumpara o casa cre a costat 65.000lei. Casa a fost trecuta pe numele mamei mele . In luna iunie 2010 am vandut o parte din teren cu suma de 25000 euro bani pe care i-a luat concubinul meu si i-a depus in banca pe numele lui . In luna iulie ne-m despartit . Mentionez ca avem impreuna un copil de 11 ani . As dori sa stiu daca el poate avea dreptul pe casa si pe terenul care mi-a mai ramas tinand cont ca locuinta este pe numele mamei mele .
Cel mai recent răspuns: carmen cucu , utilizator 16:22, 13 Septembrie 2010
Teoretic , nici unul nu aveti dreptul asupra imobilului de vreme ce mama dvs. este proprietara in acte.Orice ati dori sa demonstrati pentru a putea imparti ceva trebuie dovedit cu acte, cu martori.Situatia concubinajului nu este reglementata in lege iar in cazul dvs. nu exista nici macar coproprietate.
Va multumesc pentru raspuns . Fostul meu concubin pentru ca nu a fost trecut in acte mi-a cerut ca banii obtinuti din vanzartea terenului sa ii ia el in ideea ca este dreptul lui intrucat parintii lui nu au fost trecuti in acte . Dupa ce a abtinut banii a plecat pur si simplu mentionandu-mi ca asta a urmarit dar m-a amenintat ca imi poate cere si jumatate din valoarea casei si a terenului ramas . Noi am extins locuinta in cei 11 ani dar am facut imprumuturi la banca eu si mama mea .

buna ziua.
nu va putem da un raspuns doar in baza a ceea ce ati expus dvs. aici ..
in principiu, bunurile achizitionate in perioada concubinajului revin persoanei pe numele caruia s-au achizitionat.
fostul concubin nu are nici un drept la imobilul respectiv , de altfel nici dvs.
chiar daca va da ij judecata dreptul sau s-a prescris, intrucat au trecut mai mult de 3 ani de la data chizitionarii imobilului.
la fel in ceea ce priveste imbunatatirile aduse casei respective, un drept de creanta ar putea fi invocat doar in termenul general de prescriptie, respectiv de 3 ani de la data acelor renovari.
si doar daca ar exista acte si inscrisuri doveditoare.
intrucat dvs. ati facut credite pe numele mamei si ald vs., nu prea vad ca probe ar avea dansul in avantajul sau.
personal tind ca cred ca i-ati prea multi bani, respectiv acea suma de 25.000 de euro .
daca terenul era pe numele mamei dvs.ar fi ceva de discutat in aces sens ..
Cei 25000 euro i-am dat intrucat la cumpararea locuintei au contribuit si parintii lui si am vrut sa fiu corecta insa domnul imi tot zice ca ma poate da in judecata sa-i mai dau 1/2 din ce a ramas si ca defapt el a iesit in pierdere . Eu am ramas cu o casa dar si cu credite la banca . Va multumesc !
Mentionez ca nu exista nici un act care sa dovedeasca ca a investit in casa insa are mutatie facuta la aceasta adresa dar din anul 2010 .

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Trăiesc în concubinaj și avem un copil. În cazul decesului ... Mario's Mario's Trăiesc în concubinaj și avem un copil.in cazul decesului concubinei am drept asupra casei sau neamurile sunt îndreptățite să moștenească?.... ... (vezi toată discuția)
Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Se considera inselaciune, abuz de incredere,poate fi incadrat undeva d.p.d.v. juridic? vatajita mihaela vatajita mihaela Mama mea a trait in concubinaj cu un domn timp de 7 ani. In timpul concubinajullui sau facut impreuna mai multe bunuri printre care si 2 masini.Prima masina a ... (vezi toată discuția)