avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de moștenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de moștenire?

Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu mama , ( mama a decedat) tata pe un teren care il avea dinainte sa o cunoasca pe aceata femeie, a construit o casa , totul din banii muncitii cu mama , va rog din suflet sa imi raspunde-ti,cei doi au dreptul la ceva???
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator
amazoana1978 a scris:

Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei ...

Pai si copilul pe cine are parinti? Ca trebuie sa aiba si el o mama si un tata ... Macar o mama ... Barza nu vine chiar asa fara adresa ...

Este pe numele fostului ei sot. E o poveste destul de complicata si urata in acelasi timp
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator
amazoana1978 a scris:

Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil ...................cei doi au dreptul la ceva???


Care sunt cele doua persoane la care va referiti?
a) tatal si concubina
b) tatal si copilul
c) concubina si copilul

Daca raspunsul este C,ei n au dreptul la nimic dupa moartea mamei dvs. Partea de 1/2 a mamei revine la copiii ei,adica dvs si alti frati daca mai aveti.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Tarzan2012, utilizator
Cei doi sunt : concubina si copilu .
Dar la casa care a construit- o in timp ce era cu amanta , ar avea vreun drept ( asta in cazul in care tatal meu ar deceda) .Va multumesc pt raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
amazoana1978, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Concubinaj 10 ani monasc monasc un concubinaj de 10 ani,din care a rezultat un minor in varsta de 6 ani,ambii au muncit in strainatate ,avand aceeasi locuinta si gestionandu-si banii impreuna ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)