avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se considera inselaciune, abuz de incredere,poate fi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se considera inselaciune, abuz de incredere,poate fi incadrat undeva d.p.d.v. juridic?

Mama mea a trait in concubinaj cu un domn timp de 7 ani. In timpul concubinajullui sau facut impreuna mai multe bunuri printre care si 2 masini.Prima masina a fost luata in leasing astfel: mama si concubinul au dat avansul , dar leasingul s-a facut pe o firma de taxi; concubinul urmind sa achite ratele ,iar la terminarea leasingului masina sa fie trecuta pe numele lui. S-a terminat leasingul prin 2009 dupa care concubinul ia spus ca s-au facut actele pe masina....Mai tirziu decedeaza bunica mea, in urma careia mama mosteneste o casa pe care la vre-un an de zile o vinde. Dupa multe zile de scandal mama cedeaza si accepta sa cumpere o noua masina in aceleasi conditii tot prin firma de leasing...mai raminindu-i niste bani,pe care concubinul tot insista sa-i dea si pe aia sa faca rata la leasing mai mica, mai suportabila.Datorita certurilor pentru diferenta de bani....mama n-a mai suportat si si-a luat hainele si a plecat de la el (locuind toata acesta perioada la el acasa).Dupa ce a plecat administratorul firmei de taxi a chemat-o si a pus-o sa dea o declaratie prin care "renunta la dreptul de proprietate ce-i revine din plata ratelor"(exact asa scrie in declaratia data de mama si dictata de administrator).Acum mama ar vrea banii inapoi cei 9000 euro dati (6000 avans la masina si 3000 euro reparatia masinii vechi (care este tot pe taxi si care produce incontinure) si pregatirea noii masini pentru taxi (cu aparat de taxat, taxe,licente,foliere,etc). Mentionez ca momentan am deschis un proces civil privind concubinajul (concubinul lucrand doar 2 ore pa statul de plata la firma de taxi).Se considera inselatorie, abuz de incredere al concubinului? Dar al administratorului de firma? Pe chitanta de la avans scrie =SC"..." - numele concubinului=, iar pa toate chitantele platite scrie la fel (numele societatii-numele concubinului-ca acesta sa dovedeasca ulterior firmei ca el a platit ratele). Mentionez ca in urma vinzarii casei mama a depus banii la banca si am extrase de cont cu care pot dovedi ca banii s-au scos inainte cu doua saptamini o parte si inainte cu 3 zile alta parte.ESTE INSELATORIE, ABUZ DE INCREDERE?... SA FAC PLINGERE LA POLITIE? AM VRE-O SANSA SA-MI RECUPEREZ BANII?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:56, 9 Aprilie 2013
poate prin actiune in pretentii dar si asa sansele sunt cam slabe. plangere penala nu aveti de ce, atata timp cat mama dvs si-a dat acceptul, a achitat la masina alaturi de concubin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie Flori.Dida Flori.Dida Buna!Am si eu o problema:am dat bani propietarului unei firme de taxi,in vederea achizitionarii unei masini marca Logan,urmand sa-l achitam in rate.Avansul a ... (vezi toată discuția)
Am fost inselati de o firma de taxi Flori.Dida Flori.Dida Buna seara!Problema mea este urmatoarea:am lucrat ca operator-dispecer la o firma de taxi in perioada 2006-2008.Prietenul meu,stabilind o relatie buna cu ... (vezi toată discuția)
Probleme intre angajat si angajator eugenionitza eugenionitza Buna ziua sunt angajat la o firma de 3 ani de zile cu contract de munca si prin aceasta firma am luat o masina in leasing ( leasing pe 5 ani) Eu vreau sa ... (vezi toată discuția)