avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna seara tuturor
Discuție deschisă în Executare silită

buna seara tuturor

..........chiar nimeni nu se pricepe sa raspunda ????

Apelez la sprijinul la toti cei care au avut un caz asemanator si nu numai.

Cand se prescriu cheltuielile judiciare care au fost date printr-o sentinta penala? Doresc un modele de capat de cerere adresat finatelor sa arat ca suma pretinsa este prescrisa.

Apelez la ajutorul celor care fac o pasiune din acest site ( si printr-e care ma numar si eu ) in speranta ca voi lamuri necunoscuta din problema pe care o prezint.
In urma unui proces penal care s-a pronuntat in 12.03.2002 fratele meu a primit un an de executare, 250 lei cheltuieli judiciare si 250 despagubiri civile partii vatamate.A executat pedeapsa si nu a platit aceste cheltuieli.Acum in 2010 primeste de la finante o instiintare sa se duca cu actele de casa pentru sechestru.El nu are servici.Doresc sa stiu care este termenul de prescriptie in cazul acestor cheltuilei judiciare? sa citesc o lege ceva pentru ca eu stiam de 3 ani... alte cunostine imi spun de 5 ani. Cum se face instiintarea de catre finate pentru ca el a primit decat acum un plic ori eu le-am cerut celor de la finante sa-mi arate cand a mai fost instiintat inafara de anul acesta.....ei au raspuns ca au afisat la poarta ( nu ar fi trebuit sa fie pusa cu AR pentru confirmare?) Daca cineva mi-ar da un sfat le-asi trimite o adresa sa le fac cunoscut ca nu s-au incadrat cu instiintare in cei 3 ani . Dupa care el a avut un termen de incercare de 2 ani si abia acum am aflat ca din cazier numai prin hotarare judecat. se sterg inscrisurile si pentru a cere in instanta reabilitarea ii trebuie platite acestea.
Va multumesc anticipat,
Iulia
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
MIL2002, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata provenite din penal sanduroman sanduroman Printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 30 iulie 2004, inculpatul a fost condamnat la 3 ani cu executare si plata a 40.000.000 (4000) lei ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului kadurika kadurika am avut o condamnare de 1 an cu suspendare si 2 ani de urmarire.Sentinta definitiva a fost data pe 24 ianuarie 2009.Am inteles ca anul acesta se sterge ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta si credite banca nyros nyros Buna ziua,am fost impropietarit cu apartamentul parintilor,in care am si locuit si locuiesc,printr o hotarare judecatoreasca definitiva,cu mai mult de trei ani ... (vezi toată discuția)