avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire domiciliu impreuna cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire domiciliu impreuna cu copilul minor

Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea unei probleme extrem de delicate, deoarece nu vreau sa fac vreun pas gresit.
Casnicia mea este grav afectata de neintelegerile cu sotul si cu soacra mea, in casa careia locuim impreuna cu copilul minor. In urma ultimelor discutii avute cu sotul, acesta mi-a spus ca vrea sa ne despartim si ca sunt libera sa plec oricand din casa lor, insa FARA copil, amenintandu-ma ca vrea sa obtina custodia acestuia si sa il creasca impreuna cu mama lui.
In acest context, va rog mult sa imi spuneti daca pot parasi domiciliul impreuna cu copilul (este exclus sa imi abandonez copilul, nici macar fortata de cei doi!) inainte de inceperea procedurilor de divort si daca acest lucru poate afecta procesul de acordare a custodiei (in favoarea tatalui, nu a mamei). In conditiile in care amandoi lucram si avem un venit constant, iar eu am propriul apartament (cumparat inainte de casatorie) in care ma voi muta cu copilul, exista sanse ca sotul meu sa obtina custodia?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trilulilu , utilizator 17:52, 17 Septembrie 2010
in principiu sansele sotului sa obtina doar dansul tutela copilului sunt nule.
Este in folosul dumneavoastra sa faceti o plangere la politie inainte de a parasi domiciliul conjugal. In ceea ce priveste sansele tatalui de a obtine custodia acestea sunt minime, in practica putine sunt cazurile in care tatal castiga custodia copilului , si asta doar pentru motive foarte temeinice (mama imorala, abandon etc.) Doar daca copilul este destul de maricel sa poata fi audiat, si este atasat mult de tata ar creste putin sansele lui..... doar putin.
Va multumesc pentru raspuns.
Copilul are 6 luni si nu intentionez sa pun nicio piedica in relatia tata-fiu pe viitor, ba din contra vreau sa incurajez pe deplin aceasta relatie; se pune doar problema custodiiei, care vreau sa imi apartina, asa cum este normal si firesc.
In ceea ce priveste parasirea domiciliului impreuna cu copilul, sa inteleg ca pot face acest lucru daca inainte depun o plangere la politie? Ce ar trebui sa contina aceasta plangere - ca mi se interzice sa iau copilul? Aceasta plangere m-ar pune la adapost in proces?
Motivele plangerii trebuie sa fie cele pentru care doriti parasirea domiciliului, sot agresiv, tensiune in casa, etc. , nu faptul ca vi se interzice sa luati copilul, spuneti ca e stresant si pentru copil, etc.
Si avand in vedere varsta micutului.... Sa va traiasca, fericit si sanatos! :luck:, tatal nu are nici o sansa sa obtina custodia.=D>
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
Lacramioara Constantin, Practician in insolventa
M-ati linistit si ajutat enorm, va multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Exista urmatoarea situatie, sotia a plecat la inceputul lunii decembrie 2010 in Italia, la mama sa cu scopul declarat de a lucra, pentru a ... (vezi toată discuția)
Initiere actiune de divort MeMyself MeMyself Buna seara, Acum cateva zile eu impreuna cu copilul minor am parasit domiciliul conjugal.In vederea procesului de divort,am urmatoarele intrebari: 1.era ... (vezi toată discuția)
Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)