avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

As dori sa stiu ce se intampla in cazul unui partaj daca exista un apartament cumparat in timpul casatoriei .Acest apartament este cumparat prin credit ipotecar pe 30 ani.Atunci cand a fost cumparat valora mult mai mult decat valoreaza la ora actuala.S-au platit la el decat vreo 3 ani.In contract ,proprietari suntem si eu si sotul.,dar creditul e pe numele stului.Asta inseamna ca el va lua tot?Am chitante pe numele meu cu rate depuse la banca.Acum acest apartament e inchiriat,iar sotul incaseaza toata chiria.A facut contract chiriasilor fara sa ma treaca si pe mine pe acel contract.Are el acest drep si are valoare acel contract fara numele meu si acordul meu?Are al dreptul sa incaseze toata chiria?Pot sa le cer sa plece chiriasilor?Daca el a avut o garsoniera pe care a vandut-o dupa cumpararea apartamentului si banii i-a folosit pentru a achita un alt credit pt avansul platit la apartament(acest lucru insa nu se specifica in niciun act) va pute sa obtina mai mult de 50% din valoarea apartamentului,desi acesta repet are o valoare mai mica decat creditul bancar la ora actuala. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: white55511 , utilizator 19:39, 19 Septembrie 2010
Da, poate sa obtina mai mult de 50% daca isi dovedeste sustinerile in fata instantei si nu isi redacteaza actiunea in mod defectuos.
Daca nu isi angajeaza avocat ati putea avea noroc sub acest aspect.
Poate inchiria apartamentul si fara acordul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
daca el demonstreaza ca a achitat avansul cu bani proprii, nu puteti obtine decat o parte din cat ati platit rate si eventual,parte din ce a incasat chirie .
jurist Clement a scris:

Nimica!Sa va duceti la NOtar!:fight:

Si ce sa faca la notar?:confused:
intr-o eventuala actiune de partaj sotul ar obtine mai mult de 50% daca va proba ca banii dati pt avans proveneau din surse proprii. chiria insa ar trebui sa o imparta cu dvs pana la pronuntarea hotararii definitive de partaj.

Alte discuții în legătură

Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere apartament bun comun dupa divort andikiss andikiss Am divorţat de 8 ani ,iar după divorţ am plecat să locuiesc în chirie, lăsând-o pe fosta soţie cu cei doi copii minori să locuiască în continuare ... (vezi toată discuția)