avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

ambalajul unui produs poate fi obiectul dreptului de autor?

Am un site si vreau sa expun pe el niste copii obtinute prin scanare a unor ambalaje de produse ce se afla aproape in orice supermarket din romania. Am nevoie de aprobarea producatorului?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 23:44, 27 Ianuarie 2008
orice produs care este rezultatul unei creatii individuale este protejat de legislatia privind drepturile de autor, deci inclusiv un ambalaj
Multumesc de raspus. Totusi .. daca eu vreau sa comentez un produs si pun o poza a produsului(ambalaj) sau instructiunile (ingrediente, continut ... etc) pot fi acuzat de incalcarea dreptului de autor pentru ca am postat poze cu produsul respectiv?
Nu se incalca drepturile de autor in cazul de fata.

Eu zic sa va apucati de treaba, si sa sperati ca site-ul ajunge atat de cunoscut incat sa auda marile companii de el.
Multumesc de raspuns
Prin folosirea descrisa de dvs. nu se aduce atingere drepturilor de autor, cu toate ca si ambalajul face obiectul acestui tip de protectie.

Alte discuții în legătură

Drept de autor pe lucrari iuliana_rosca iuliana_rosca Pentru lucrarile de conceptie (proiecte, strategii) elaborate in timpul programului de munca exista drept de autor? (vezi toată discuția)
Dreptul de autor stanciuu_auco stanciuu_auco am fost asociata cu un indivd, in timpul asocierii am apelat la o firma sa ne faca un site folosind un CD-catalog pentru piese pe care il detine toata ... (vezi toată discuția)
Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)