avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs impotriva incheierii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs impotriva incheierii

speta e asa: odata cu recursul am ridicat o exceptie de neconstitutionalitate.
recursul s-a solutionat pe 30 nov. asa : respinge recursul ca nefondat.
despre exceptie nimic. mai mult, azi aflu ca la dosar nu este nicio incheiere.
conform art 29 din legea 47/1992
(6) Dacă excepţia este inadmisibilă, fiind contrară prevederilor alin. (1), (2) sau (3), instanţa respinge printr-o încheiere motivată cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Încheierea poate fi atacată numai cu recurs la instanţa imediat superioară, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Recursul se judecă în termen de 3 zile.

exista doar o minuta in care scrie doar ca respinge recursul ca nefondat
eu ce atac cu recurs?
si unde trimit la instanta care a pronuntat hotararea sau la instanta superioara?
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 17:17, 14 Iulie 2010
Recursul se depune la instanta a carei incheiere se ataca.
Decizia prin care s-a solutionat recursul. Nepronuntarea este un motiv de recurs, iar faptul ca nu exista o incheiere nu inlatura posibilitatea exercitarii caii de atac impotriva solutiei inexistente. Problema e alta. Ce se intampla daca se admite recursul? Se desfiinteaza decizia data in recurs in parte, in totalitate? Pentru ca printr-o asemenea procedura se ajunge la recursul la recurs, ceea ce este inadmisibil, asa incat trebuie sa te gandesti ce urmeaza in ipoteza in care s-ar admite recursul pe exceptia de neconstitutionalitate. Revizuire? Nu ai text. In concluzie, cu parere de rau iti spun ca procedura civila e un pic in urma din acest punct de vedere.
Exista un recurs in interesul legii

DECIZIA Nr. XXXVI
din 11 decembrie 2006


Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 368 din 30/05/2007

Admit recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aplicarea dispoziţiilor art. 29 alin. (6) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, stabilesc:

Încheierile instanţelor de recurs de respingere, ca inadmisibile, a cererilor de sesizare a Curţii Constituţionale, cu soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate, sunt supuse căii de atac a recursului.

Obligatorie, potrivit art. 329 alin. 3 din Codul de procedură civilă şi art. 4142 alin. 3 din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11 decembrie 2006.

am mai gasit o speta asemanatoare cu a mea pe scj.ro
o sa o pun aici mai tarziu

De acord ca ai cale de atac pe exceptia de neconstitutionalitate, dar eu vorbeam despre restul deciziei, pe recurs. Mai exact, sa presupunem ca se admite recursul impotriva deciziei prin care instanta nu s-a pronuntat asupra exceptiei invocate. Instanta nu este si nu poate fi investita decat cu casarea sau modificarea hotararii in privinta exceptiei de neconstitutionalitate. Restul hotararii data in recurs nu poate face obiectul cenzurii instantei pe recursul privind exceptia. Rezulta ca si in ipoteza in care s-ar admite recursul, hotararea favorabila nu poate produce efecte pe fond, adica nu poti cere modificarea deciziei data in recurs (pe fondul recursului, daca ma pot exprima asa) pentru ca nu ai nici o cale.
daca se admite recursul, in sensul ca cererea de sesizare a CC este admisibila (si este)instanta superioara va desfiinta acea incheiere care neexistand si facand corp comun cu restul hotararii se va desfiinta in totalitate.
eu asa gandesc pentru ca daca cererea de sesizare este admisibila (si este -repet) cauza se suspenda de drept conf art 29 din legea 47/1992 pana la solutionarea exceptiei de catre CC.
nu stiu ce sa zic...
caut acum speta aia asemanatoare si astept pareri

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate Ivascu Ionel Ivascu Ionel pe data de 22.04.2010 am avut un termen de judecata la un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. La acest termen dejudecata s-a discutat cererea de ... (vezi toată discuția)
Exceptiile de neconstitutionalitate si insolventa florindbro florindbro Exceptiile de neconstitutionaliate-admisibile- pentru articole din legea insolventei pot suspenda executarea procedurilor de insolventa? (vezi toată discuția)
Art. 29 al.5 din legea 47/1992 se aplica daca a fost invocat inainte de 01.07.2010 florindbro florindbro In cadrul procesului de insolventa, in recurs am invocat o exceptie de neconstitutionalitate si aplicarea art.29 al.5 din Legea 47/1992. cererea a fost ... (vezi toată discuția)