avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati la fonduri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati la fonduri

Buna ziua!
Asociatia poate penaliza si fondurile neachitate cu 0,2%zi intarziere conform legislatiei in vigoare.Se considera ca nu au putut fi achitate facturile la zi din lipsa fondului de rulment ce trebuia constituit iar furnizorul percepe penalitati de furnizor.
Intrebarea mea este : pentru suma restanta la fonduri cum se calculeaza penalitatile atata timp cat exista si penalitati de furnizori?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:01, 24 Septembrie 2010
Fondurile se penalizeaza ca si cotele de intretinere, adica restanta este constuita din cota restanta + fond de rulment restant + fond de reparatii restant. La aceasta restanta totala se aplica procentul de penalizare si numarul de zile de restanta pentru fiecare luna in parte.

Din ce se strange din calculul penalizarilor se plateste suma de penalizare la furnizor (nu se mai socoteste penalizarea la furnizor pentru fiecare restantier).
Ca sa fie corect aplicate penalizarile studiati legea 230/2007 si HG 1588/2007. Adoptati in comitetul executiv un "sistem propriu de penalizari" si aplicati-l.
Gasiti chiar pe acest forum un exemplu se asemenea "sistem propriu":
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)