avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA

AM CITIT CA DACA NU AM FACUTA VIZITA MEDICALA DE CATRE MEDICUL DE LA MEDICINA MUNCII,CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA POATE FI DECLARAT NUL.EU NU AM FACUT ACEA VIZITA.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:32, 26 Septembrie 2010
Puteti face acea vizita medicala si dupa incheierea cim,oricand,chiar si dupa ce va inceta acest contract.Din moment ce nimeni nu invoca nulitatea acestui cim,nu vad care ar fi problema.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Sunt in proces cu firma la care am fost angajata,si vreau sa invoc nulitatea cim.nu mi s-a facut vizita medicala niciodata,desi in regulile de procedura ale lor,scrie ca nu este valabil cim fara certificat medical.
O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
Nerespectarea acestor prevederi atrage nulitatea contractului individual de muncă.
În situaţia în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauză este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil.


Dispoziţiile art. 27 din Codul muncii nu instituie condiţia certificatului medical pentru valabilitatea contractului individual de muncă, ci condiţia ca persoana angajată să fie aptă pentru prestarea muncii ce face obiectul contractului.
certificatul medical trebuie intocmit de medicul de la medicina muncii? nu de cel de familie adica imi da o adeverinta cum ca sunt apta pentru munca,fara analize fara nici o dovada.
Mai am o intrebare ,scuze ca va ametesc cu intrebarile,dar sunt in proces cu aceasta firma,de ce toate CIM,la conditiile de munca sunt facute conform legii 31/1991,adica salariatii lucreaza in conditii grele,vatamatoare si periculoase cu o durata de sub 8 ore /zi.eu lucram in conditii normale si chiar mai mult de 8 ore pe zi.
Am vazut mai multe modele de CIM,si toate erau facute conform acestei legi,e posibil ca cei de la firma pur si simplu sa fi luat un astfel de model de pe internet,si sa il faca sa fie facut?

Alte discuții în legătură

Examen medical la angajare miruna82 miruna82 Am urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez la o societate si mi s-a solicitat adeverinta de la medicul de familie, in care sa specifice ca sunt apta de ... (vezi toată discuția)
"analize medicale la angajare" retroactiv? lorella lorella Am si eu o intrebare. Daca am lucrat intr-o societate fara sa mi se faca contract de munca si am castigat procesul civil in urma caruia firma este obligata ... (vezi toată discuția)
Fisa aptitudini daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca fisa de aptitudini este obligatorie, cand se elibereaza si daca trebuie sa fie pastrata la dosarul personal sau in alta parte. (vezi toată discuția)