avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema directa: partile indivize se vand?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema directa: partile indivize se vand?

Ajutati-ma cu articole din codul civil.
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 10:23, 10 Octombrie 2010
Art. 480. - Proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege.
Multumesc!
Domnule avocat, stiu rusa, dar acolo se joaca kazaiciok, pe unde ajungi cu dansul este al tau. Cam asa a facut si vanzatorul meu - tata.
Vanzatorul poate vinde si partile indivize ale codevalmasului (coproprietarului)? Limita de lege nu impunea iesirea din indiviziune? Stiu ca sunteti un bun profesionist.
Partile indivize pot fi vandute insa doar sub forma cotei parti matematice sub care ele exista. Cumparatorul va dobandi o parte aflata in indiviziune si va ramane in indiviziune pana se va sista aceasta stare. Nu trebuie confundata proprietatea comuna pe cote parti cu codevalamsia deoarece in cazul codevalmasiei nu este stabilita nici macar o cota parte matematica pentru fiecare parte. Codevalmasia este specifica proprietatii comune a sotilor.
Doncean a scris:

Multumesc!
Domnule avocat, stiu rusa, dar acolo se joaca kazaiciok, pe unde ajungi cu dansul este al tau.

[ link extern ]
milika a scris:

Doncean a scris:

Multumesc!
Domnule avocat, stiu rusa, dar acolo se joaca kazaiciok, pe unde ajungi cu dansul este al tau.

[ link extern ]

care ar fi rolul ... de tren sau de ... artist?!
;)

Alte discuții în legătură

Contract si vanzare Doncean Doncean Subiect: Dezbatere colaterala Tata vanzator catre nepoti / fii mei - fara sa stiu, a partii care-i revine (5/8 din constructii si gradina; tata nu a vandut si ... (vezi toată discuția)
Parti indivize intr-un contract de vanzare-cumparare Doncean Doncean Partile indivize intr-un contract de vanzare cumparare este un lucru determinat? Codul civil: SECTIUNEA III Despre obiectul conventiilor Art. 964. ... (vezi toată discuția)
Succesiune: bunuri comune, cota sotului in concurs cu descendentii Doncean Doncean Caz: unic mostenitor In certificatul de deces dupa mama figurez cu 3/4 indivize. Intre timp, tata vinde 5/8, adica (2/8=1/4 cat ii revenea si de la mine ... (vezi toată discuția)