avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... comision de risc la BRD
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

comision de risc la BRD

am un credit de nevoi personale la BRD, nu foarte mare dar care avea comision de risc. spuna avea nu pentru ca ar fi disparut incepand cu luna asta ci pentru ca acum se numeste comision de gestiune.

Am eu o vaga impresie ca nu putea banca sa schimbe denumirea asa doar ca sa evite ordonata 50, ma insel ?

Nu am fost la banca pt actul aditional pt ca nu ma invitat nimeni, nu am fost chemat pe nici o cale si nici nu am stiu pana in ultima zi cand am aflat de la tv.

Acum ce as putea face ca sa ii determin sa renute la el.. ? de buna voie vad ca nu a vrut.
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 12:25, 7 Octombrie 2010
Asteptati invitatia bancii pentru prezentarea actului aditional realizat conform OUG 50/2010. Comisionul de gestiune se aplica, de regula, la creditele pentru investitii, contractate pe termen lung, aplicat ca procent stabilit la semnarea contractului de imprumut si aplicat la sold la fiecare aniversare anuala. Oricum, cand veti merge la banca, solicitati explicatii privind redenumirea acestui comision de risc si cititi cu maxima atentie continutul actului aditional. Nu este permisa, in baza prevederilor OUG 50/2010, modificari ale parametrului dobanda sau introducerea de alte comisioane noi fata de cele din contractul de credit.
Daca nu ajungeti la consens cu banca, privind eliminarea acestui comision de risc, aveti la dispozitie caile de atac, reprezentate de sesizarea ANPC si ulterior acesteia instanta de judecata.
Asadar, succes. :yes:
Nu asteptati nimic.
Mergeti la banca si solicitati actul aditional. Mai mult ca sigur nu va va placea ce vedeti. Trebuie sa depuneti o notificare de refuz( altfel se va considera ca il accceptati tacit). Apoi reclamatie la opc, ANPC, instanta, etc
In situatia dumneavoastra sunt si eu si multe alte mii de clienti ai acestor nesimtiti.
Deja multe sute au initiat proces.
multumesc pentru raspuns.
Invitatie de la ei nici nu ma astept sa primesc, eu am vazut redenumirea comisionului in urmatorul mod.
aveam activat serviciul ala de internet si imi permite sa vad extrasele de cont, acolo suma ce era trecuta la comision de risc apare acum la comision de administrare, iar comisionul de administrare ce era inainte (era mica suma orcum) a disparut de tot.

Pot sa merg la orice sucursala a lor sau doar acolo de unde am luat creditul ?
revin cu alte mentiuni.

am vb la telefon cu un operator al lor care mi.a spus ca ma vor suna de la sucursala de unde am luat creditul si ca actul aditional il pot primi si prin mail.
Am fost sunat apoi de o doamna de acolo care ma invitat la banca impreuna cu contractul meu ca sa imi faca actul aditional pentru ca ei il au in arhiva si trebuie fac eu cerere ca sa il dea ei, daca nu sa ii trimit eu contractu pe e.mail.... mi se pare o aberatie..

Am intrebat ce este cu comisionul, de ce a fost redenumit si mi.a spus simplu ca ei nu au comision de risc.. i.am spus ca asta imi scrie in extrasul de cont si nu a stiut ce sa mai spuna...

Mi.a lasat un gust amar, cred ca erau instruite sa abureasca clentii in legatura cu actul ala aditional... o sa merg la banca sa vad ce rezolv...

daca ei sustin ca nu au avut comision de risc si schimba denumirea lui pur si simplu in baza lor de date noi ce le putem face ? asta nu este in contract ?
Este ilegal sa introduca comisioane noi sau sa le modifice pe cele existente fara acordul dumneavoastra. Puteti sa depuneti o notificare de refuz a actului aditinal si o sesizare la ANPC.

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca brenduta brenduta buna ziua!ma ajuta cineva cu un model de cerere chemare in judecata a bancii pt constattarea clauzelor abuzive si recuperarea platii nedatorate?ma refer la ... (vezi toată discuția)
Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)