avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor = document de proprietate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor = document de proprietate ?

buna ziua ,

Am o nelamurire ; sint mostenitor 50% al unui imobil , atestat cu certificat mostenitor .
De ce acest certificat de mostenitor nu tine loc de act proprietate si trebuie insotit de actele de proprietate initiale , care au fost in baza pentru intocmire certificat mostenitor ?
Cel mai recent răspuns: hspinache , utilizator 12:13, 1 Octombrie 2010
certificatul de mostenitor atesta ca sunteti proprietar.la ce va referiti cand spuneti de actele initiale?
Certificatul de mostenitor atesta vocatia dvs. la proprietate dar nu este act de proprietate. In baza lui puteti obtine de exemplu, o hotarare in constatarea proprietatii, care echivaleaza cu un act de proprietate.
si atunci de ce stimate coleg cu certificat de mostenire asupra unei case aceasta se vinde fara nicio alta hotarare judecatoreasca?
In certificatul de mostenitor , se mentioneaza ca a fost intocmit in baza documentelor de dobindire , respectiv contract de vinzare-cumparare atestat cu titlul de proprietate .
Daca certificatul de mostenitor este un act corect , in care se atesta noul proprietar de ce mai trebuiesc prezentate si celelalte ?
certificatul de mostenitor nu este titlu de proprietate.
doar constata aceasta calitate si compunerea masei succesorale.

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenire monicaa18 monicaa18 in cat timp poate fi atacat in instanta un certificat de mostenitor de la data intomnirii la notariat (vezi toată discuția)
Succesiune fara anuntarea celorlati mostenitori zoe2015 zoe2015 Suntem 3 frati, unul dintre ei a deschis succesiunea fara a ne anunta pe toti obtinand drepturile din masa succesorala si a celorlalti frati. Nu cunoastem in ... (vezi toată discuția)
Succesiune, ascundere mostenitori amalia94 amalia94 Buna ziua, am o intrebare: tatal meu a decedat si am aflat abia dupa un an ( Mentionez ca tata s-a- despartit de mama in urma cu mult timp) .Actuala sotie a ... (vezi toată discuția)