avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal??

cu putin timp in urma, sotul meu a lovit o persoana care se afla in stare de ebrietate deoarece a agresat-o verbal pe fiica noastra de 12 ani, victima sotului meu a ajuns la spital cu buza sparta, (insa la spital aceasta persoana a devenit violenta), dupa acest incident victima a reusit sa scoata un certificat medico-legal de 11 zile.. Acum acea persoana ne solicita bani, cam multi, in cazul in care nu ne vom permite acele sume de bani, putem fi chemati in instanta? se poate pune problema unui dosar sau a unei amenzi penale? multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 00:15, 30 Septembrie 2010
In raport de probele pe care poate sa le administreze partea vatamata,se poate sa se dispuna cercetare sub incidenta infractiunii de vatamare corporala
Buna seara! Pentru inceput observ ca unii utilizatori dau sfaturi total eronate, ceea ce nu poate face decat sa va incurce.
Ok, trecand peste aceasta si revenind la subiect : "Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda."
Deci NU poate fi vorba de vatamare corporala avand in vedere numarul de 11 zile ingrijiri medicale.
De asemenea sotul dvs beneficiaza de circumstanta atenuanta a provocarii prevazuta de art 73 lit.b Cod Penal " savârsirea infractiunii sub stapânirea unei puternice tulburari sau emotii, determinata de o provocare din partea persoanei vatamate, produsa prin violenta, printr-o atingere grava a demnitatii persoanei sau prin alta actiune ilicita grava"
In opinia mea ,daca ajunge in instanta poate primi o amenda penala. Dar incercati totusi sa va impacati cu partea vatamata.
Cu stima!
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
Buna seara! Fapta se încadreaza in art.180 Cod Penal-lovire sau alte violente. Victima poate sa-i faca sotului plangere. Daca sunt probe va fi trimis in judecata şi va primi in cel mai rau caz o pedeapsa de cateva luni. Sunt sanse foarte mari sa primeasca chiar o achitare pe lipsa de pericol social al faptei cu obligarea la plata unei amenzi. Daca nu obtine achitarea poate sanctionat cu amenda penala. Daca nu are antecedente penale va beneficia de suspendare conditionata. Nu uitati ca e recomandat sa+si angajeze un avocat. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Cred ca sunt chemat in instanta Alexz Alexz In urma cu cateva zile am avut o altercatie cu un baiat el m-a lovit si vazand ca vrea sa continue am inceput sa il lovesc si eu,dupa ce s-a terminat bataia el ... (vezi toată discuția)
Plangere (actiune) vatamare corporala freeanifer freeanifer Buna seara/ziua Dupa cit timp trebuie o victima sa intenteze o actiune de vatamare corporala , insotita de actele doveditoare , martori , certificat ... (vezi toată discuția)