avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primaria poate vinde un apartament construit din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primaria poate vinde un apartament construit din patrimoniul statului?

locuim in acel apartament cu chirie din anul 1986.am depus nenumarate cereri de cumparate la primarie,la care nu am primit un raspuns concret.Acum domnul primar e de acord sa vanda acele apartamente,dar nu precizeaza in baza carei legi.pe de asupra am mai primit si o evaluare facuta in anul 2007 dar expertul avea autorizatia din anul 2003.intrebarile mele sunt:in baza carei legi se vand apartamentele construite din patrimoniul statului? , Este aceasta evaluare valabila? E autorizata primaria sa vanda aceste apartamente?
Cel mai recent răspuns: dyanab1987 , utilizator 21:25, 1 Octombrie 2010
1.Legea nr. 85/1992 privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat
In ceea ce priveste evaluarea - nu se poate sa fie facuta cu data in 2007 cu autorizatie de 2003 .
Un expertul evaluator trebuie sa fie membru ANEVAR si sa aibe legitimatia si stampila valabile pentru anul in care se face evaluarea.
primaria are dreptul exclusiv sa puna in vanzare sau sa nu puna in vanzare acele apartamente.nu aveti ce sa faceti.
asta stiu ca are dreptul sa le puna in vanzare,dar se platesc direct primariei,sau prin intermediul altei institutii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare evaluare apartament Alina24ph Alina24ph Buna ziua! Sunt medic de familie in mediul rural. Anul trecut primaria a primit un ordin de a pune in vanzare cabinetul medical. Mentionez ca imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat anevar ? proces_ro proces_ro In cazul in care eu as propune un expert tehnic in constructii, acesta ar trebui sa aiba atestat ANEVAR (printre altele) pentru a fi accepatat de catre ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in bloc fara autorizatie rov61 rov61 Buna ziua ! am nevoie de un sfat sau de o parere autorizata. Am cumparat un apartament intr-un bloc de locuinte si aflu , dupa un an de zile , ca aprtamentul ... (vezi toată discuția)