avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament in bloc fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament in bloc fara autorizatie

Buna ziua ! am nevoie de un sfat sau de o parere autorizata. Am cumparat un apartament intr-un bloc de locuinte si aflu , dupa un an de zile , ca aprtamentul nu are autorizatie de construire.
Tranzactia s-a efectuat la notar , apartamentul are C.F. , in consecinta nu mi-am facut probleme . Am aflat ulterior ca blocul a fost initial proiectat cu 6 apartamente si autorizatia s-a emis in consecinta . Ulterior s-au mai facut 7 apartamente dar constructorul nu a mai solicitat autorizatie pentru acestea! Problema care se pune este daca primele 6 apartamente au in acest moment o autorizatie valabila din moment ce nu mai corespunde numarul de apartamente al imobilului ( marit cu inca 7 ). Ce se poate face in legatura cu apartamentele care nu au autorizatie in acest moment . Constructia a inceput in 2007 si s-a finalizat in 2008 . Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:47, 6 Ianuarie 2016
Mie mi se pare interesant cum a avut CF fara autorizatie valabila.
Eu am construit o casa iar la intabulare mi s-a cerut Autorizatia de construire si mai ales, PV de receptie la finalizarea lucrarilor intocmit de Primarie. Acest PV atesta, de fapt, ca s-a respectat Autorizatia. Cred ca si cei de la CF si Notarul ar trebui sa aiba o explicatie ...... !

Aceasta este o practica in zona Bucurestii Noi si Damaroaia, unde se vand apartamentele construite de dezvoltatori (rromi) care nu au nici un repsect fata de lege si au schilodit un cartier frumos de case.
Aveti cadastru, carte funciara? Nu raspundeti dvs. pt. actele care au stat la baza emiterii CF.Lipsa autorizatiei nu duce la nulitatea contractului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie sprijinire constructie locuinte adimar1978 adimar1978 Buna ziua, am depus la Primaria din orasul in care locuiesc, dosarul pentru obtinerea subventiei conform Programului naţional privind sprijinirea ... (vezi toată discuția)
Suprafata inexistenta in acte liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua, Ma confrunt cu urm situatie: - locuiesc intr-un bloc P+2+M - la nivelele P, E1 si E2 sunt 212 mp construiti (pe hartie) - la M sunt 190 mp ... (vezi toată discuția)