avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cai de atac la sentinta de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cai de atac la sentinta de divort

Buna ziua!
In feb.2005 am obtinut sentinta de divort de la judecatorie. Sotul meu a facut apel la tribunal dar nu ne-am prezentat nici el nici eu. Dupa doua termene la care nu ne-am prezentat am fost anuntati ca actiunea a fost trecuta in suspendare. In nov.2007 am fost iar citati pt.apelul facut de sotul meu in feb.2005. Eu am trimis la tribunal scrisoare prin care rugam sa se judece apelul in lipsa partilor. Solutia data de instanta a fost ca apelul este perimat. Va rog mult sa-mi spuneti daca fostul meu sot mai poate exercita vreo cale de atac si ce trebuie sa fac eu pentru a putea sa ma consider divortata de el. Mentionez ca nu am pretentii pentru un eventual partaj si nu avem copii.
Cel mai recent răspuns: eudora , utilizator 01:35, 20 Decembrie 2007
Perimarea inseamna punerea partilor in situatia anterioara formularii cererii, adica inaintea formularii apelului. Mai precis ramane valabila sentinta data de instanta de fond.
In ceea ce priveste partajul, perimarea apelului la divort nu impienteaza cu nimic aciunea de partajare a bunurilor:P
Romy a scris:

Perimarea inseamna punerea partilor in situatia anterioara formularii cererii, adica inaintea formularii apelului. Mai precis ramane valabila sentinta data de instanta de fond.
In ceea ce priveste partajul, perimarea apelului la divort nu impienteaza cu nimic aciunea de partajare a bunurilor:P


Asta inseamna ca fostul meu sot poate sa formuleze din nou apel impotriva hotararii din feb.2005 a instantei de fond? Sau nu mai poate exercita aceasta sau alta cale de atac? Multumesc pt.raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2007
eudora, utilizator
Sunteti divortati definitiv si irevocabil.

Sentinta nu mai poate fi atacata din nou cu apel si, intrucat apelul a fost cel perimat, nu mai poate fi declarat nici recurs omisso medio (sau, mai neaos, sarind peste apel).

Asta nu inseamna ca el nu paoate sa scrie o cerere botezata te miri cum (apel sau recurs) pe care instanta sa trebuiasca sa o respinga ca inadmisibila... Ca de cerut nu te opreste nimeni... ei sunt datori sa primeasca orice bazaconie si sa se pronunte asupra ei...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2007
romascanu, moderator
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Am insistat sa primesc un raspuns clar de la dumneavoastra pentru ca "dragutul" de fost sot al meu, de care nu de bine am divortat, m-a amenintat ca ma va sicana ani de zile, purtandu-ma prin tribunale cu apeluri si recursuri pentru ca am indraznit sa divortez de el. Inca o data, MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare nulitate absoluta partiala certificat de mostenitor serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa stiu si eu care este calea de atac a unei sentinte prin care s-a pronuntat constatarea nulitatii absolute partiale a unui certificat de mostenitor: ... (vezi toată discuția)
Sentinta neatacata Geani_geani Geani_geani Am facut in luna martie 2009 o actiune ptr recuperarea taxei de poluare. Actiunea a fost respinsa la tribunal ca nefondata. Nu am facut recurs. Acum aflu ca ... (vezi toată discuția)
cultivare de canabis MagieMulta MagieMulta daca 2 persoane sunt condamnate la 6 luni cu suspendare pentru cultivare de cannabis intr`un proces in care nu existau probe concrete ca ei au savarsit fapta, ... (vezi toată discuția)