avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate - sesizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate - sesizare

buna ziua,as dori sa va intreb in ce conditii legale se poate obtine o pensie de boala si cum se procedeaza cind cineva isi permite sa ia o pensie de boala fiind sanatos.Unde pot sesiza acest aspect.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:52, 2 Octombrie 2010
Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale din cadrul comisiilor de expertiza teritoriale. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala, adica de medicul de familie. Procedura de incadrare in grade de invaliditate este reglementata in cap. C din Ordinul nr. 340/2001.

O sesizare se trimite Serviciul Audit din cadrul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. O echipa din cadrul CNPAS verifica situatia si sesizeaza comisiile de avizare si control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate din cadrul INMERCM.

Comisia de control cheama beneficiarul de pensie de invaliditate la reexaminare. Concluzia la care ajunge aceasta comisie este definitiva, obligatorie pentru comisiile teritoriale de expertiza si nu poate fi contestata (art. 7 din HG nr. 1.229/2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a INMERCM).
Link util (gasiti o adresa de e-mail pentru sesizari):
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare - pensie de invaliditate violeta butnar violeta butnar Unde as putea sà reclam o persoanà care are pensie de boalà(invaliditate),desi e perfact sànàtoasà si lucreazà ... (vezi toată discuția)
Pensionar de invaliditate - sesizare Valeriano Valeriano Buna ziua. Cunosc persoana care in Romania primeste o pensie pentru incapacitate de munca si in acelasi timp, de trei ani lucreaza in fiecare vara in Spania la ... (vezi toată discuția)
Pensionat pe caz de boala ...imaginara Irina S. Irina S. Ce institutie trebuie sesizata in cazul unei persoane care a reusit sa obtina o pensie pe caz de boala desi nu sufera de nimic? (vezi toată discuția)