avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionat pe caz de boala ...imaginara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionat pe caz de boala ...imaginara

Ce institutie trebuie sesizata in cazul unei persoane care a reusit sa obtina o pensie pe caz de boala desi nu sufera de nimic?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 12:19, 20 Februarie 2011
Normal,trebuie sesizate concomitent,atat autoritatea care asigura analizarea existentei conditiilor de incadrare in si acordare pensie de boala cat si autoritatii care acorda lunar dreptul de pensie .
Surprinzatoare sustinerea dvs referitor la obtinerea pensiei de boala- afirmati dvs fara intrunirea in fapt a conditiilor imperios prevazute,in conditiile in care ,se cunoaste cat de riguroase sunt criteriile de incadrare,dar,totul este posibil...
Ok, deci casa de pensii, asta am inteles. Dar care este cealalta autoritate?
Ms ptr. raspuns.
Asta am gasit:
[ link extern ] /
O sesizare se trimite Serviciul Audit din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice (fosta CNPAS). O echipa din cadrul CNPP verifica situatia si sesizeaza comisiile de avizare si control al dosarelor medicale pentru pensie de invaliditate din cadrul INEMRCM.

Comisia de control cheama beneficiarul de pensie de invaliditate la reexaminare. Concluzia la care ajunge aceasta comisie este definitiva, obligatorie pentru comisiile teritoriale de expertiza si nu poate fi contestata.
Link util (gasiti o adresa de e-mail pentru sesizari):
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns.
D.na Gabriela, considerati ca daca sesizarea este anonima, va mai fi analizata de cei abilitati?
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Irina S., utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - sesizare aistrate aistrate buna ziua,as dori sa va intreb in ce conditii legale se poate obtine o pensie de boala si cum se procedeaza cind cineva isi permite sa ia o pensie de boala ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - sesizare loredana69 loredana69 in familia mea exista o ruda care de ani buni incaseaza pensie(pe caz de boala)fara sa aiba ceva.plateste bani grei anual pt internari (la psihiatrie)iar la ... (vezi toată discuția)
Pensionar de invaliditate - sesizare Valeriano Valeriano Buna ziua. Cunosc persoana care in Romania primeste o pensie pentru incapacitate de munca si in acelasi timp, de trei ani lucreaza in fiecare vara in Spania la ... (vezi toată discuția)