avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

buna ziua
suntem 5 cooproprietari , in urma unei succesiuni am mostenit o casa si ternuri
in casa locuieste unul din cooproprietari fara adresa in toata casa , care a deschis proces la ceilalti 4 pt. iesire din indiviziune.el a facut investitii in casa a pus geamuri termopan ,usi, fara acordul celorlalti.Toti cei 4cooproprietari i-am facut o notificare la un executor jud. prin care cerem incetarea lucrarilor de constr. si amenajare a casei ce fac obiectul actiunii pana la solutionarea acestei actiuni.El a continuat sa investeasca
suntem obligati sa ne vindem partile din casa?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:23, 1 Octombrie 2010
Nu sunteti obligati sa vindeti, insa se pare ca acest coproprietar tinde a va forta mana pentru a ramane cu intreg imobilul, urmand sa va despagubeasca pe fiecare. Trebuie sa va puneti de acord , amiabil , in gasirea unei cai de mijloc.
va sugerez sa va angajati un avocat fiindca intuiesc ca mostenitorul care v-a dat in judecata va avea pretentii mai mari decat cota care i s-ar cuveni.
Co-proprietarul care solicita atribuirea imobilului va fi obligat de instanta sa plateasca celorlalti sulte ( contravaloarea cotelor lor).
Deci practic va obliga sa ii vindeti lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ramine cu drepturi depline? energy_for_life energy_for_life buna ziua,as vrea sa fac iesire din indiviziune pe o casa batrineasca care este mostenire, dar problema sta in felul urmator.mi-e teama sa nu ma incurc pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Îmbunătățiri Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara. Succesiune se dezbate la judecătorie. Mama și cele doua fiice. Una din fiice a rămas în casa părintească și a făcut mici îmbunătățirii ... (vezi toată discuția)