avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pot sa fac sa mi recuperez banii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pot sa fac sa mi recuperez banii

pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai multe bunuri si o suma de bani.In instanta fiul meu a fost condamnat dar despre bunurile si bani confiscati nici nu s a vorbit,am fost la parchetul general si am depus o cerere de restituire a bunurilor si nu am primit nici un raspuns de 6 luni decand am depus cererea de restituire,acum o luna am primit un telefon de le politistul care se ocupa de caz si m a chemat sa mi ridic bunurile,dar nu si bani.Intreband ul de ce nu si bani a zis ca nu vrea dl procuror ,m am dus iar si am depus o alta cerere de restituire si nu am primit nici un raspuns,ba chiar m am dus la usa biroului dl procuror si acesta mi a zis sa astept raspuns prin posta si ca discutia mea cu dansul s a incheiat.Ce sa fac,cui sa ma adresez ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:39, 3 Octombrie 2010
1-Rugam respectati regulameetul forumului si nu utilizati nume .Aveti facilitatea
"Editeaza"care va permite revenirea la mesaj si modificarea acestuia
2-In raport de circumstantele producerii faptei si de probele existente la dosar,
procurorul responsabil a dispus retinerea sumei conform procedurii legale,care sa aplica in astfel de situatii
De ce se retine suma de bani atat timp cat nu a fost gasit nimic din ceea ce spun ei ca ar fi furat fiul meu?de ce bunurile au fost restituite si bani nu?
Instanta s-a pronuntat in vreun fel prin hotarare definitiva si irevocabila cu privire la suma de bani confiscata ?
La ridicarea in vederea indisponibilizarii a sumei au fost facute mentiuni vreun proces verbal ?
Precizati concret daca detineti proces verbal incheiat cu ocazia perchezitiei si daca pentru bunurile proprietate/suma financiara vi s-a eliberat document justificativ
Daca nu s-a incheiat document de ridicare suma financiara,nu aveti proba legala in pretentia de a se vi se restitui
Da am procesul verbal in care scrie tot ce ni sa confiscat(bunuri si bani)si in instanta nu s a pomenit nimic de ceea ce mi a fost confiscat.Am vorbit cu politisti care au facut perchezitia si care mi au restituit bunurila si mi au zis ca o sa mi se restituie si bani,dar doar cand va dispune dl procuror de caz.
va multumesc pt raspunsurilr primite.

Alte discuții în legătură

Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri ridicate in urma unei perchezitii danield11 danield11 Mentionez ca in urma cu cca doua luni m-am confruntat cu o perchezitie domiciliara si una auto fiind invinuit ca fac parte dintr-o retea de traficanti de ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)