avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum renunt la alocatia de stat pentru copil ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum renunt la alocatia de stat pentru copil ?

Buna ziua,

Sunt in situaia de a renunta la alocatia de stat pentru copilul meu in Romania dar nu stiu cum sa procedez. Lociesc cu sotul in Marea Britanie, sotul lucreaza cu forme legale si dorim sa renuntam la alocatia din Romania pentru a primi alocatie pentru copil de la statul englez. La ce institutie romaneasca trebuie sa ma adresez pentru a sista acest venit care in acest moment intra direct pe cardul din Romania al sotului si cum procedez pentru a afla codul de referinta alocat pentru a-l anula?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DanielaBlaj , utilizator 18:28, 3 Octombrie 2010
Alocatia este dreptul copilului, nu al Dvs., asa incat nu puteti renunta la ea. Imi aduc aminte de Tariceanu cand se batea cu pumnul in piept la televizor ca el renunta la alocatia copiilor.... #-o

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Dvs,nu puteti dispune de un drept care apartine minorului,banii provenind din alocatie fiind exclusiv pentru pentru cresterea si intretinerea sa si provenind de la statul roman exclusiv pentru acest scop.
Nu ai dreptul la indemnizatia:

ART. 7 a ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 148 din 3 noiembrie 2005
privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului:
Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.


Contacte ANPS
Adresa : Strada Ion Câmpineanu nr. 20, Sector 1, Bucureşti

Tel : 021 - 313.60.47 Cod poştal : 010038

Fax : 021 - 313.60.98

Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro

Adresă site : www.prestatiisociale.ro

Program audienţe

Preşedinte Luni : 10,00 - 13,00

Cred ca m-am exprimat gresit. Locuiesc impreuna cu familia intr-un alt stat european unde sotul munceste cu forme legale. Pentru ca copilul sa primeasca alocatie de la statul englez este nevoie sa renunt la alocatia de stat din Romania? In acest caz care este institutia careia trebuie sa ma adresez in Romania?

Va multumesc toturor pentru raspunsuri.
Daca locuisti in strainatate. n=ai drept la alocatia. Ar trebuie sa te adresez aici: Contacte ANPS Adresa : Strada Ion Câmpineanu nr. 20, Sector 1, Bucureşti Tel : 021 - 313.60.47 Cod poştal : 010038 Fax : 021 - 313.60.98 Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro Adresă site : www.prestatiisociale.ro

Acolo trebuie sa ii expui ca ai schimbat de adresa si locuiest in Anglia. Dupa aia, iti dau un certificat precum nu primesti alocatia.

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat dupa 18 ani toadermarina toadermarina buna ziua. unde trebuie sa ma duc cu baiatul meu ca sa isi depuna cererea de alocatie? am inteles ca nu mai este pe str hambarului. Care este noul sediu pt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie danyley danyley buna ziua, as avea si eu o intrebare; am lucrat in Spania mai multi ani si am iesit 1 an in somaj si acum sunt in ajutor de somaj de 7 luni pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil -2 ani ANAPANTELICA ANAPANTELICA Nepoata mea locuieste in sectorul 2,doresc sa ii pregatesc dosarul pentru a beneficia de indemnizatia legala -crestere copil Daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)