avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprafata forestiera fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprafata forestiera fara titlu de proprietate

buna ziua , bunicul meu a detinut o suprafata arabila de 1,15 ha, inainte de colectivizare. In timpul colectivizarii respectin in anii 1973-74, aceasta suprafata a fost plantata cu brazi. Pana in prezent nu am resuit sa obtinem pt aceasta suprafata un titlu de proprietate deoarece in registru agricol este inregistrata doar 0.5 ha, fiinca bunicul din cauza cotelor mari care erau atunci a inregistrat numai 0,5 ha desi el detinea 1,15 ha. Am avut un proces cu primaria dar nu am avut castig de cauza, deoarece primaria a pretins ca imi da titlu de prop doar pe suprafata care apare in registru, aceea de 0,5ha, insa titlu nu l am primit nici in momentul de fata, iar pt restul suprafetei ceea pana la 1,15 ha, au fost eliberate titluri de proprietate, la alte persoane, insa mie nu mi l elibereaza. Problema este ca in fiecare an de craciun in padurea mea se taie brazi in mod abuziv, iar eu nu pot lua masuri deaorece nu am acel titlu de proprietate si nici nu este inscrisa aceasta suprafata in asociatie. Padurarii curatand in fiecare an dupa ce se termina craciunul,padurea si brazi ii vand, eu neputand face nimic, nici azi. Va rog sa mi dati un sfat ce sa fac si unde sa apelez pt a intra in posesia suprafetei care mi es cuvine de drept si care se distruge sub ochii mei. multumesc antricipat
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 19:42, 3 Octombrie 2010
Daca stiti despre existenta vreunui act de proprietate pe numele bunicului, puteti depune o cerere la Arhivele Nationale, apoi in functie de raspuns va puteti continua demersurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare titlu de proprietate yua yua Buna seara, bunicul meu a mostenit o suprafata de teren de 1ha si 50 ari care in prezent este impadurita cu brazi. Bunicul meu nu are un titlu de ... (vezi toată discuția)
Anrp -nu considera ca este o cerere pe legea 18/1991-dupa 25 ani. numai in romania se poate atat amar de bataie de joc ! soparla62 soparla62 Incep prin a va intreba si va rog a ma sfatui .Poate fii prezenta considerata o cerere pentru reconstiuire drept de proprietate pe un teren loc de casa in ... (vezi toată discuția)
Padure mostenita andydincluj andydincluj Buna ziua, Exista un titlu de proprietate pe o suprafat de 1 ha padure avand mostenitori pe B.T. , B.N., si B.I. Unul dintre mostenitori, ... (vezi toată discuția)