avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit nereal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit nereal

Sume enorm de mari apar la impozitul pe profit al firmei mele,sume nereale cel putin asa reiese din actele contabile.Problema este ca nu stiu daca sa platesc sau nu sau sa astept sa se mareasca dobanda cu fiecare zi care trece.La circa financiara ma duc cu vorba,invocand dureri de cap sau altadata dureri de masea iar de curand mi s-a spus ca pot sa platesc suma asa cum este ca banii am sa-i recuperez mai tarziu in cazul unei greseli.Va rog sa ma ajutati in aceasta problema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gers , utilizator 22:54, 3 Octombrie 2010
Buna seara
Sa inteleg ca fata de evidenta contabila, in evidenta de la adm.financiara sunt sume mai mari ?
Da, foarte mari,deaceea sunt ingrijorat
depuneti solicitare scrisa pentru a primi un raspuns oficial si o sa vedeti ca isi schimba atitudinea.
succes
se intampla frecvent asa ceva, din pacate
In functie de vectorul fiscal ( adica ce fel este firma dpdv fiscal - platitor de tva, neplatitor, micro sau nu , cu salariati sau nu etc) o firma declara periodic datoriile fiscale . In egala masura, face si platile respective . Din diverse motive se intampla ca fie declaratiile sa nu fie corect inregistrate ( in ultimii ani foarte rar pentru ca se declara pe cod de bare, dar cand se facea preluarea manual apareau erori ) fie sumele achitate sa nu stinga intocmai sumele declarate ( mai ales de cand platile se fac in contul unic )
Sa va dau un exemplu :
- la iunie 200x- declarat 100 lei
Suma nu este achitata la scadenta , ci mai tarziu. Atunci sistemul informatic al fiscului genereaza automat accesorii , care sunt primele sume stinse din plata urmatoare . Deci firma achita 100 lei , dar din acesti bani, 10 lei sting accesoriile iar 90 lei sting datoria . La termenul urmator, datoria de 10 lei care a ramas de la iunie 200x , intre timp a generat si ea accesorii,care vor fi stinse cu prioritate ... si tot asa .
Ce va recomand : solicitati degraba o reglare a fisei pe platitor . Va urma o perioada in care veti fi programat , veti merge probabil cu ceva documente sa demonstrati sumele declarate / sumele platite , iar in urma acestei reglari, ar trebui ca evidenta fiscala sa fie identica cu cea contabila .
A solicitat contabilul o reglare iar dupa alte doua saptamani i s-a spus ca voi avea un control.Lucru care te infurie la maxim pentru ca aceasta fiinta nu avrut sa se uite nici un moment pe actele contabile.Mai mult am asteptat trei luni pentru acest raspuns final.

Alte discuții în legătură

Cerere reglare fisa platitor gent gent Ma intereseaza sa formulez o cerere pentru reglarea fisei pe platitor.Catre cine o adresez ?Exista un tip anume de cerere?Va rog sa ma ajutati! (vezi toată discuția)
Datorii la stat danahm danahm Anul trecut in decembrie am mers la o contabila sa aflu ce e de facut pentru a fi cu actele societatii la care sunt administrator in regula ,relatand faptul ... (vezi toată discuția)
Fisa sintetica: dobanda si penalitati cu sume neconfirmate eliasav eliasav Pe fisa sintetica emisa de Administratia Financiara apar: - dobanda - xx (din care xx neconfirmati) - penalitati - yy (din care yy neconfirmati) In ... (vezi toată discuția)