avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... turbez din cauza vecinului de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

turbez din cauza vecinului de deasupra

stau la et 2 si vecinul de la 3 imi face viata amara, nu am fost pana acum la politie dar nu cred ca mai am mult. i-am lasat o scrisoare in posta in care il rugam sa lase muzica mai incet dar se pare ca mai rau am facut. ma rog ceea ce ma intereseaza> care e intervalul orar in care ai voie sa asculti muzica la un volum mai mare, sa faci lucrari de intretinere/ reparatie a apartamentului?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:07, 5 Octombrie 2010
intre 14.00 si 17.00 si dupa 22.00 trebuie pastrata linistea. va sugerez sa ii faceti reclamatie la politie.poate se va potoli dupa ce va incasa o amenda...
aaaa da scz neatentia si nervii. dar mai nou nu era obligatorie pastrarea linistii dupa 21?
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
ContSters170996, utilizator
Doamna v-a explicat destul de clar,dar nu ati inteles dvs. :
De la orele 14.00,pana la orele 17.00,NU ARE VOIE SA FACA ZGOMOT.
Dupa orele 22.00,NU ARE VOIE SA FACA ZGOMOT.
In rest,poate face ce vrea,chiar daca necesita sunete mai mari in intensitate.
O seara buna.
In blocurile de locuinte trebuie sa se pastreze linistea tot timpul. Majoritatea oamenilor dorm noaptea si au nevoie de liniste. Dar sunt persoane care lucreaza noaptea si se odihnesc ziua. Sunt copii care dorm de 2-3 ori pe zi...
In blocul de locuinte nu e sala de concerte. Indiferent de ora trebuie ca zgomotele sa fie reduse. Cand cineva are de reparat, de inlocuit parchetul alte lucrari, este normal sa mearga la vecini, sa-i anunte si sa se scuze ca le va pricinui un pic de deranj. Dar oricum nu noaptea.
Legiuitorul a stabilit totusi cateva intervale orare in care linistea trebuie pastrata mai mult si-anume intre orele 13-14 probabil pentru somnul copiilor si 22 - 8 pentru somnul tuturor.
In cadrul adunarilor asociatiile pot stabili un program de linistea apropiat acestor intervale legale. Asa au stabilit unele asociatii intervalul mai mare 13 - 17 ziua pe langa cel de noapte 22 - 8.
Din fericire, dupa 20 de ani, legiuitorul s-a gandit sa reglementeze si acest lucru.

LEGE nr.153 din 12 iulie 2010, privind modificarea Legii nr. 61/1991

29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;”
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Intervalul orar de odihna pe timp de zi rbc rbc Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este prezazut undeva in legislatia noastra un interval orar de odihna in timpul zilei, de exemplu intre orele ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice sandyprs sandyprs Buna ziua. Recent am inceput sa renovez un apartament. Imi souneti va rog care este programul legal de respectare a linistii? As dori sa imi dati si legea care ... (vezi toată discuția)