avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract servicii Romtelecom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract servicii Romtelecom

Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom.
Am solicitat rezilierea contractului renuntand astfel la toate serviciile si am fost taxata cu taxe de reziliere in suma de 533 lei ( RON ).
Mentionez ca numai la serviciul de televiziune am renuntat cu 2 luni mai devreme decat perioada prevazuta in contract si am predat tot echipamentul ce a fost prevazut in oferta la incheierea contractului.
Suma de 533 nu este detaliata, nu stiu ptr. care serviciu platesc taxele, suma este trecuta doar in subsolul facturii, iar furnizorul imi spune doar a daca nu platesc apeleaza la o firma sa recupereze debitul.
Mai mult, in interiorul facturii sunt prevazute si "ajustari " in suma de 176 lei (ron ).
Nu mi se pare corect sa platesc taxe de reziliere si nici aceste ajustari.
Poate cineva sa ma indrume ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:50, 12 Octombrie 2010
trebuie sa cititi cu atentie contractul pe care l-ati incheiat cu ei sa vedeti ce clauze de reziliere sunt.
Corina40, Romtelecom a comis o mare ilegalitate, un grav abuz prin faptul ca a solicitat acea taxa de reziliere in cuantum de 533 lei, incalcand astfel dispozitiile pct.1, lit.j) "- comerciantul a impus consumatorului, prin contact, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale." din anexa La Legea nr.193/2000, republicata, modificata prin Legea nr.161/2010. In acest caz formulati o plangere la opc de domiciliu si chiar la instanta de judecata!
Prevederile Legii 161/2010 se aplica si contractelor incheiate anterior aparitiei Legii?
Contractul prevede plata taxelor de reziliere, nu sunt stipulate sumele, ci doar faptul ca, cuantumul acestora ramane la aprecierea furnizorului.,
atunci faceti o sesizare la OPC pt acest abuz.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)
Facturare receiver floridecamp floridecamp am facut cerere de televiziune cu antena parabolica si mi s-a spus ca imi trebuie receiver iar eu am optat pentru inchiriere, nu mi sa arata cererea si nici nu ... (vezi toată discuția)
Conditionare vanzare pachet hbo Lulica Lulica Buna seara In urma cu un an am facut un abonament pentru televiziune prin cablu. Am optat pentru pachetul de baza, analogic. Zilele trecute am fost la ... (vezi toată discuția)