avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa construita acum 27 ani fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa construita acum 27 ani fara autorizatie

am si eu nevoie de un raspuns la problema mea

bunicii mei au construit o casa acum 27 ani fara autorizatie,dar la vremea respectiva s-a platit o amenda,iar casa a fost inregistrata la impozit. anul acesta a decedat si bunicul meu(bunica in 1984) iar cei doi copii ai acestuia au deschis succesiunea,care s-a si terminat, fiind emise si certificatele de mostenitor.problema acum apare: succesiunea s-a facut pe corpul vechi de casa (1950) si pe teren. casa construita fara acte nu a fost prinsa in masa succesorala.
care este procedura pentru a intra in legalitate cu aceasta casa?

multumesc
Cel mai recent răspuns: b21xrd , utilizator 22:38, 8 Octombrie 2010
Demarati procedura de intabulare la OCPI
Nu se poate intabula pt ca nu aveti titlu de proprietate.
Puteti incerca o actiune in instanta prin care solicitati sa se constate ca ati dobandit proprietatea prin uzucapine de 30 de ani, dar trebuie sa mai asteptati 3 ani.
Stiu ca Primariile eliberau adeverinte celor fara titlu de proprietate, prin care se adeverea ca respectivii erau cunoscuti ca si proprietari ai imobilelor. Acele adeverinte foloseau la instrainarea imobileor. Incercati poate reusiti sa obtineti o adeverinta care sa va foloseasca la succesiune, apoi mergeti la notariat si faceti o suplimetare a certificatului de mostenitor.
multumesc mult. cine ar trebui sa faca acest lucru, si cine va dobandi dreptul de proprietate pe aceasta
Mostenitorii pot formula actiunea, ei vor dobandi dreptul de proprietate in cotele corespunzatoare.
si pentru aceasta se va redeschide succesiunea?

Alte discuții în legătură

Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - titlu e proprietate coyotu27 coyotu27 Buna seara, As dori sa va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: In 1963, bunicul meu a decedat si s-a realizat la notariatul de stat o succesiune ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)