bunicii mei au construit o casa acum 27 ani fara autorizatie,dar la vremea respectiva s-a platit o amenda,iar casa a fost inregistrata la impozit. anul acesta a decedat si bunicul meu(bunica in 1984) iar cei doi copii ai acestuia au deschis succesiunea,care s-a si terminat, fiind emise si certificatele de mostenitor.problema acum apare: succesiunea s-a facut pe corpul vechi de casa (1950) si pe teren. casa construita fara acte nu a fost prinsa in masa succesorala.
care este procedura pentru a intra in legalitate cu aceasta casa?
Nu se poate intabula pt ca nu aveti titlu de proprietate.
Puteti incerca o actiune in instanta prin care solicitati sa se constate ca ati dobandit proprietatea prin uzucapine de 30 de ani, dar trebuie sa mai asteptati 3 ani.
Stiu ca Primariile eliberau adeverinte celor fara titlu de proprietate, prin care se adeverea ca respectivii erau cunoscuti ca si proprietari ai imobilelor. Acele adeverinte foloseau la instrainarea imobileor. Incercati poate reusiti sa obtineti o adeverinta care sa va foloseasca la succesiune, apoi mergeti la notariat si faceti o suplimetare a certificatului de mostenitor.
Succesiune
zflorentina
Buna ziua,
am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune.
Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)