avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

multumesc pt. raspuns,as vrea sa va mai intreb ceva si anume,sunt 2 surori ,iar una dintre ele vrea toata mostenirea,dar proprietara averii traieste,adica mama lor,poate sa i dea toata averea doar uneia dintre ele,sau se imparte la jumatate?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:04, 9 Octombrie 2010
Mama poate sa vanda toata averea sau sa o doneze uneia dintre fiice.
In situatia in care se incheie act de vanzare cumparare este mai dificila atacarea lui ( puteti solicita eventual constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare cumparare pentru pret derizoriu, este un exemplu).
Daca mama va dona uneia dintre fiice intreaga avere, la momentul deschiderii succesiunii se va efectua raportul donatiilor adica fiica ce a primit donatia va aduce intreaga avere la masa succesorala si se va efectua reductiunea donatiei astfel incat sa se respecte rezerva succesorala a celeilalte fiice.
Mama este libera sa faca orice cu bunurile sa le vanda,doneze oricui chiar daca le lasa doar unui copil.
in timpul vietii sale mama poate sa vanda sau sa doneze oricui doreste dansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Donatie redactata gresit ?? anapopana anapopana Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant ... (vezi toată discuția)