avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce se vrea schimbarea Codului muncii, pentru cine ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce se vrea schimbarea Codului muncii, pentru cine va fi mai bine?

AM citit un articol in care se stipula intentia de schimbare a Codului Muncii si m-am speriat de amendamentele care se intrezareau!Dupa cum constat e vai si amar,iar noi,salariatii avem toata sansa sa fim in scurt timp la discretia totala a angajatorului,in sensul ca :se va lucra 10-12 ore,pe zi si,vom putea fi concediati mult mai usor( fara nici o comisie,ci doar in functie de,,ochii frumosi' ai fiecaruia dintre noi).Totusi,pana unde se va ajunge?Se preconizeaza ca vom castiga bani mai multi?Astea sunt iluzii!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:10, 31 Ianuarie 2011
Ceea ce ati cititi reprezinta solicitarile angajatorilor insa cu ocazia negocierilor sunt sigur ca sindicatele nu vor accepta, s-ar in calca directivele erupene in materie de durata normala timpului de lucru si de protectie a salariatiilor in c azul concedierii
simplu. atragem investitori straini!!!
cum se ajunge la un raspuns atat de idiot? pai decat sa favorizam deazvoltarea industriilor printr-un cod fiscal decent,mai bine aruncam in ei cu mana de lucru ieftina/foarte ieftina/incredibil de ieftina.
in china a mers,nu?

acum ramane la latitudinea acestor ipotetici investitori cat de atractiv este sa ai cate un cod fiscal in fiecare sezon dar sa compensezi program de lucru stabilit unilateral, prin angajati legiferati ca sclavi,oameni pe care-i poti concedia cand vrei,lipsiti de orice drept.

cred ca deja putem incepe sa aplicam gen:
[ link extern ]
Daca se vor accepta modificarile aduse Codului muncii nu se va face altceva decat sa se legifereze practica de pana acum (care era ilegala).
draga domnule...practica ilegala invocata de domnia voastra,a fost si este la nivel de
"gigi cominpex", "ana&oana srl", "roco-coco impex". asta e una...dar sa ajungi sa faci accesibila aceasta practica institutiilor mari,companiilor, multi-nationalelor,adica acelor societati compuse din sute/mii de angajati...e cu totul altceva!
hai sa fim seriosi. situatia este cu mult mai grava decat viziunea dumneavoastra inclusa intr-o fraza.

asta vara ma distram cu niste prieteni pe baza unui clip de pe net ce incepea cam asa:
"p-alea legale le facem nelegale,si p-alea nelegale le facem legale...astfel ca cele care erau nelegale sa fie legale si care erau legale sa fie nelegale..."

cred ca nu eram singurul,ca prea a avansat principiul...
eu consider ca se doreste a se arata lumii cine e seful...
oricum va ajunge o lege inaplicabila si pentru ca se vor abroga unele art. esentiale si mai mult va face imposibil accesul salariatilor la justitie ( art. 287) ... si asa cum tot se demonstreaza in ultima perioada salariatul nu este platit pentru munca prestata cum nici pensionarul nu are pensie in functie de cat a contribuit la sistem ci in functie de cat de smecher a fost ( vezi magistrati ;) ... ori e prost cine cere sau cine da ? )

apropo': stie cineva cum s-a ajuns la suma de 29 mld. pentru bugetari pentru anul 2011... adica c. mun. spune ca salariul reprezinta contraprestatia muncii salariatului si nu cum mint ... a de fapt politica e o minciuna neavand altceva ce sa iasa decat o alta minciuna frumos ambalata pentru " a lua ochii " celor ce au fost obligati , eventual, sa faca credite...

Alte discuții în legătură

Ce repercusiuni pot aparea impotriva mea daca asociatia din care am facut parte nu este autorizata? Beatrice Enache Beatrice Enache Buna ziua! Incerc sa ma retrag dintr-o asociatie non-profit de cand am aflat ca nu au autorizatii si carti de munca la angajati, Cand am acceptat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Restituire bani somaj ceaunica ceaunica Buna seara, Am si eu o intrebare, este legal sa mi se ceara restituirea indemnizatiei de somaj, inainte de pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitia ... (vezi toată discuția)
Raspunderea angajatului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, voi mnetiona intai anumite prevederi legale si apoi voi descrise situatia pentru care va solicit opinia. Potrivit legii contabilitatii, ... (vezi toată discuția)