avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Luarea in evidenta la seful de bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Luarea in evidenta la seful de bloc?

Buna ziua
M-am mutat in data de 15.10.2010 intr-un apartament pe baza de contract de inchiriere.
- As dori sa aflu ce obligatii legale am fata de seful de bloc si conform carei legi.
- Declaratia ca locuiesc in acest apartament (pentru cartea de imobil ) o pot face si la asociatia de propietari de care apartine apartamentul sau doar la seful de bloc ?
Aceasta declaratie este obligatia mea chirias sau a propietarului ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:55, 16 Octombrie 2010
Buna ziua, in primul rand exista sef de scara pentru fiecare bloc. Obligatia este a proprietarului de a va inregistra la asociatia de proprietari, daca aveti un contract de inchiriere inregistrat la finante. Dvs. trebuie sa avet grija sa fie trecut la asociatie numarul exact de persoane care locuiesc in apartament, pentru a nu plati chiria mai mare.
1-Legiutorul ,nu a dispus prevederi distincte/obligatii in sarcina chiriasilor in raport si fata de "seful de bloc"
2-Obligatia de informare a aspectului ca detine in spatiul cu destinatia de locuit un numar de 1,2,3,persoane cu statut de chirias ,apartine exclusiv proprietarului de drept al spatiului cu destinatia de locuit.
Declararea persoanelor se realizeaza prin informarea oficiala a presedintelui de asociatie,care este reprezentantul legal al acesteia
Cand mai aveti nelamuriri cu privire la diverse aspecte legate de asociatia de proprietari trebuie sa stiti ca ea functioneaza pe baza Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si a HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii 230/2007. Textul acestor legi il gasiti la link-uri din primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

Obligatia de a va declara prezenta la apartamentul in care locuiti revine fie proprietarului, fie dv., ca si chirias, ocazie cu care prezentati copii de pe CI a tuturor locatarilor din apartament pentru a fi luati in evidenta in cartea de imobil.
Luarea in evidenta in cartea de imobil nu are absolut nicio legatura cu existenta sau nu a contractului de inchiriere.

Cartea de imobil este interfata intre asociatie si sectia de politie de care apartine blocul, politie pe care n-o intereseaza legal forma sub care locuiti acolo (cu sau fara contract), ci numai luarea in evidenta la locatia respectiva. Apropos de acest aspect, sa mergeti si la politie impreuna cu proprietarul sa vi se dea viza de flotant .....sau ce forma exista acum.....


Seful de bloc este probabil presedintele asociatiei (aceasta ar fi denumirea corecta) :) si da, mergeti la el sa va ia in evidenta.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Contestatie cote intretinere cocosioana cocosioana Buna dimineata, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: -spatiu comercial la parterul unui bloc, asoc de proprietari ne pune sa platim tot ce este ... (vezi toată discuția)
Cenzor cu contract de mandat euely euely Buna ziua. Daca un cenzor, membru al asociatiei , angajat cu contract de mandat isi vinde proprietatea, poate sa ramana in continuare cenzor angajat al ... (vezi toată discuția)