avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator Bloc-contract chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator Bloc-contract chirie

Buna ziua,

locuiesc in chirie, am anuntat administratia de faptul ca locuiesc in respectivul apartament, am oferit administratorului detaliile mele personale.
Totusi, administratorul insista sa ii ofer copie dupa contractul de inchiriere, pentru a o pastra "la dosar". Spune doamna, ca are nevoie in cazul in care vine un control.
Este valida solicitarea administratorului?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 5 Octombrie 2016
Discutia trebuie sa aiba loc, strict intre conducerea asociatiei si proprietar.

Acum sa discutam despre -
Este valida solicitarea administratorului?


In mod normal, daca dvs. ati declarat ca locuiti in apartamentul... de la blocul... , sunteti trecuta in cartea de imobil si eventual aveti mutatia pe documentul de identitate - administratorul nu trebuie sa va ceara contractul de inchiriere. Daca o fi sa fie vre-un „control” de undeva (ANAF), discutie se duce spre proprietar. Este drept ca au aparut niste zvonuri in acest sens si nu stiu daca chiriasul are vreo obligatie in acest sens...
Acum, daca tot nu aveti nimic de ascuns, cu ce v-ar deranja sa duceti o copie a contractului la asociatie? Nu v-ar deranja, insa cum am mai spus, discutia administratorului trebuie purtata cu purtata cu proprietarul, nu cu chiriasul.

Succes!
Legea 230/2007 prevede ca proprietarul apartamentului sa depuna la asociatie copia actului de proprietate si sa declare la asociatie persoanele din apartament (din familie sau din afara familiei asa cum pot fi chiriasii), persoane ce se inregistreaza in cartea de imobil pe baza actelor de identitate. Sigur ca sunt unii proprietari care nu respecta aceste prevederi. Dar atunci cand au necazuri, au nevoie de sprijinul sau interventia celor ce conduc sau administreaza asociatia se lovesc de ceea ce singuri nu au respectat. Va explica dar alta data cu amanunte si exemple.
Acum daca legea prevede ceea ce am spus mai sus, in ce baza, pe baza carui document, credeti ca ar putea cei ce gestioneaza asociatia sa inregistreze in care cartea de imobil schimbarile din apartament, chiriasii...!? Pe vorbe nu se poate!
Apoi poate chiriasul vrea peste un timp sa rezolve o problema ce tine de asociatie, sa primeasca chitanta pe numele lui, sa faca o modificare undeva, sa i se scrie numele la interfon s.a.m.d. Cum sa se rezolve asemenea probleme daca omul nu a demonstrat prin acte ca este chirias in acel apartament, ca se numeste X sau Y...!?
Avem nevoie unii de altii ca vecini si trebuie sa colaboram ca vecini indiferent ca suntem proprietari, administratori sau chiriasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta soarelucia soarelucia ce se intampla la o reclamatie privitoare la ocuparea unei locuinte fara contract de inchiriere ? (vezi toată discuția)
Chirie Daniel1900 Daniel1900 Locuiesc intrun bloc de 4 etaje! Eu sunt la etajul 4 iar sub mine mai exact la etajul 3,tot timpu odata la 6 luni sau max 8 se schimba chiriasi! Enervant ii ca ... (vezi toată discuția)