avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie - dreptul de a mai conduce autoturismul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie - dreptul de a mai conduce autoturismul

Cautand pe Internet despre problema mea am dat de acest site si m-am gandit sa incerc si aici gasirea unui raspuns concludent.
Fara sa va ocup timpul cu foarte multe detalii, am sa incerc sa va spun cat mai pe scurt cele intamplate.
Pentru inceput am sa pun totul la persoana I pentru a ma face inteles cat mai usor.
" Conducand pe drumurile publice cu o alcoolemie de peste 0.8 in aerul expirat, urmand un accident, fara vatamari corporale politia mi-a retinut permisul, dandu-mi o dovada 'fara drept de circulatie' pana la solutionarea cazului. "
Acum problema este ca eu am sustinut ca nu am fost la volan, ci o alta persoana care la randul ei a fost testata de alcoolemie(avand 0) si pusa sa dea declaratii cu cele intamplate, ea sustinand ca a fost la volan in acel moment.
Cazul s-a lungit prea mult si as vrea sa stiu daca, in ciuda faptului ca am dovada 'fara drept de circulatie' mi se poate reda dreptul de a conduce pana la finalizare. Daca da cum as putea face asta ? Daca nu, de ce anume ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite si pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: kmD , utilizator 12:34, 18 Octombrie 2010
da, printr-o cerere adresata procurorului care instrumenteaza cauza.
Daca ati fost prins conducant un autovehicul si avand in sange o imbibatie
alcoolica de peste 0,8 inseamna ca vi s-a intocmit dosar penal.
Permisul nu vi se mai restituie - din acest motiv vi s-a inmanat dovada
fara drept de circulatie.
Formulati cerere la procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei si acesta se va pronunta prin ordonanata asupra acordarii dreptului dvs de a conduce,pe timpul desfasurarii cercetarilor.

.
Prin "Permisul nu vi se mai restituie" sa inteleg ca n-o sa-mi mai dea permisul inapoi pana la solutionare dar imi pot da o noua dovada/sau o pot schimba pe cea cu 'fara drept de circulatie' incat sa pot circula ? Asta banuiam si eu.
Deci, practic fac o cerere catre procuror si solicit sa mi se acorde o dovada cu drept de circulatie ? Presupun ca cererea nu este una tip.
Insa inca o nedumerire. Politistii care au constatat accidentul, alcoolemia si mi-au luat atunci declaratii, intre timp au dat dosarul unui inspector, la care am mai dat ulterior aceleasi declaratii. Dosarul este inca la acel inspector. Presupun ca aceasta este ordinea sa ajunga dosarul la procuror insa nu sunt sigur de acest lucru.
Deci, cererea se face catre inspectorul acela, comisarul sef al sectiei, procuror (dar cine va fi el?) sau trebuie sa astept ca dosarul sa fie dat de inspector catre procuror ?
In incheiere vreau sa mai spun 2 lucruri.
Sunt sub cercetare penala din cate stiu eu, iar al doilea lucru este ca sunt placut impresionat de rapiditatea cu care mi s-a raspuns
Multumesc inca o data
Catre procurorul care supravegheaza urmarirea penala ,la parchetul local.

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Retinere permis consum alcool CrisMgo CrisMgo Buna seara, In luna septembrie 2015, fratele meu a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, cu o alcoolemie de preste 0.8 in aerul expirat. I ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcool - "interes public" iceuniq iceuniq Dosar penal alcool - \"interes public\" Buna ziua, la etilotest mi-a iesit putin peste limita in care putea fi doar contraventie. Insa, rezultatele la sange ... (vezi toată discuția)