avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj, prenatal, CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj, prenatal, CCC

Buna ziua. Lucrez din iunie 2009 ca asisenta medicala cu norma intreaga acum sunt insarcinata in 5 luni iar doctora mea vrea sa isi restranga activitatea fiind si ea insarcinata si vrea sa ma bage in somaj.As vrea sa va intreb daca din somaj as mai putea intra in prenatal si daca as mai beneficia de acea indemnizatie.vA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 18 Octombrie 2010
1. Trebuie sa fiti concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cat timp sunteti in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (pre si postnatal) si CCC pana la 2 ani.
2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea de intrare in CCC pana la 2 ani o faceti catre Agentia de Somaj.
4. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)