Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AJUTOOOOOOOOR

Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de filmat. Dupa o declaratie la politie, acestia au negat faptul cum ar fi vrut sa fure marfa si au spus ca atrebuia sa vina cineva sa le aduca banii pentru ea.

In cele din urma au recunoscut fapta in fata celor de la agentia de paza a supermarketului, iar supermarketul si-a recuperat presupusa paguba si prin urmare nu va depune plangere impotriva celor 2.

Azi in jurul orei 15:30 ei trebuie sa mearga la politie pentru declaratii. Ce ii sfatuiti sa faca? Sa recunoasca si in fata politiei fapta si sa se ajunga la un consens. Se poate rezolva fara dosar penal?

Va multumesc mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:55, 24 Martie 2008
Haideti sa ne lamurim. Am inteles deja ca a dat o declaratie la politie?
Alta decat adevarul?
Cum a aparut politia daca cei de la market nu au sesizat-o?
Din cate am vb cu el , am inteles ca nu a dat o declaratie oficiala, in scris, doar a povestit ce s-a intamplat.

Politia a fost chemata de supermarket, dar acestia nu au depus plangere, deoarece acestia s-iau recuperat marfa.

Ce se intampla in cazul acesta?
in caz de furt urmarirea penala incepe din oficiu chiar daca bunurile au fost inapoiate B-)
E chiar furt calificat...
Recunoasteti, luati avocat... Incercat suspendare, da' nu stiu daca se incadreaza...
#-o

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Furt, furt calificat roby10 roby10 furt, furt calificat daca se poate sau nu sa primeasca pedeapsa cu suspendare?#-o si cat trimp (vezi toată discuția)
Furt calificat cu antecedente nccionut nccionut buna ziua! situatia mea este putin cam comlicata :( !!! sa incep: anul trecut prin iunie impreuna cu un coleg de facultate am fost prinsi intr-un supermarker ... (vezi toată discuția)