avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
1-ab
2-a
3-ab
g 1 b
g 2 a
g 3 c
G1 b
G2 a
c
nici unul nu a-ti raspuns corect:O
G1- b
G2- a
G3- b
sa mai incercam 2 ===una civil una penal
G1- in principiu arvuna reprezinta:
a) o clauza accesorie
b) o clauza penala
c) un acont din pret
G2- Sumele cuvenite martorului chemat la instanta penala:
a) se platesc toate din fondul de cheltuieli special alocat
b) se platesc dupa aceleasi criterii ca si in cazul expertului sau interpretului
c) se platesc de catre inculpat
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic

26. Instanţa trebuie să admită cererea prin care una dintre părţi solicită obligarea părţii adverse să înfăţişeze înscrisul ce îl deţine: a) dacă partea potrivnică s-a referit deja la acel înscris; b) dacă înscrisul este comun părţilor; c) chiar dacă înfăţişarea înscrisului ar expune o altă persoană dispreţului public.
27. Dacă pârâtul recunoaşte o parte din pretenţiile reclamantului, instanţa va pronunţa: a) o hotărâre de expedient; b) o hotărâre parţială, însă numai la cererea reclamantului; c) o hotărâre provizorie.
28. Judecătorul este îndreptăţit: a) să ordone probe din oficiu, chiar dacă părţile se împotrivesc; b) să dea îndrumări părţii care nu este asistată sau reprezentată de avocat cu privire la drepturile şi obligaţiile ce îi revin în proces; c) să modifice cauza sau obiectul cererii de chemare în judecată.
29. Comunicarea citaţiei unei persoane juridice se poate realiza prin afişare dacă: a) se refuză primirea citaţiei; b) se constată, la termen, lipsa oricărei persoane la sediul acesteia; c) agentul procedural nu găseşte la sediul persoanei juridice pe conducătorul acesteia.
30. Cererea de ordonanţă preşedinţială: a) se poate judeca şi fără citarea părţilor; b) poate fi admisă numai dacă nu există judecată asupra fondului; c) se soluţionează, în toate cazurile, de urgenţă şi cu precădere.
31. Dacă terţul arătat ca titular al dreptului se înfăţişează şi: a) tăgăduieşte susţinerile pârâtului, va dobândi calitatea de intervenient principal; b) recunoaşte susţinerile pârâtului, va lua locul acestuia numai dacă reclamantul consimte la înlocuire; c) recunoaşte susţinerile pârâtului, dar reclamantul nu consimte la înlocuire, atunci terţul va dobândi poziţia de intervenient accesoriu în favoarea pârâtului.

G2-B

G1-c

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)