avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
g1 c g2 b
la G2 ai gresit =nu este corect nici unul
26 - a,b
27 - b
28 - a,b
29 - cred ca -a -
30 - a,c
31 - a,b
( cum le numerotezi asa ??:-/)
29 ab,restul corect felicitari.

Spre deosebire de intervenţia voluntară accesorie, intervenţia voluntară principală: a) nu poate fi formulată direct în recurs; b) trebuie încuviinţată în principiu; c) se va soluţiona pe fond chiar dacă reclamantul renunţă la cererea de chemare în judecată.
34. Încheierea prin care s-a admis cererea de recuzare: a) se citeşte în şedinţă publică; b) nu este supusă nici unei căi de atac; c) poate fi atacată numai o dată cu hotărârea de fond.
35. Cererea de revizuire poate fi admisă dacă: a) instanţa a dat mai puţin decât s-a cerut; b) s-a admis cererea prin care s-a solicitat predarea unui lucru, însă acesta a pierit după pronunţartea hotărârii; c) hotărârea pronunţată la rejudecarea fondului după casare este potrivnică deciziei de casare.
36. Sentinţa de declinare a competenţei: a) nu este supusă nici unei căi de atac; b) este supusă recursului în termen de 5 zile de la pronunţare; c) nu se motivează.
37. Cererea de strămutare: a) se rezolvă printr-o hotărâre care trebuie motivată; b) trebuie formulată mai înainte de începerea oricărei dezbateri, indiferent de motivul invocat; c) se soluţionează în camera de consiliu, cu citarea părţilor.
38. Necompetenţa teritorială nu este de ordine publică în cazul: a) cererii în stabilirea paternităţii; b) partajului succesoral; c) cererii prin care se solicită despăgubiri pentru acoperirea prejudiciului cauzat printr-o faptă ilicită.
39. Este necesară formularea unei cereri reconvenţionale în cazul în care pârâtul: a) doreşte să invoce compensaţia legală; b) are pretenţii proprii în legătură cu cererea reclamantului; c) doreşte să obţină desfacerea căsătoriei din vina exclusivă a reclamantului.
40. Încheierea pronunţată asupra cererii de asigurare a dovezilor pe cale principală: a) este executorie; b) este supusă recursului în termen de 5 zile de la comunicare dacă s-a dat fără citarea părţilor; c) este supusă apelului în termen de 5 zile de la pronunţare dacă s-a dat cu citarea părţilor.
sory, am postat gresit
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
bustiuc elena, utilizator
33 - c
34 -a,b
35 -a,b
36 -b
37 -c
38 a,c
39 -b,c
40 -a,b

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)