avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... creste EURO, si ce ?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

creste EURO, si ce ?

Toata lumea incepe sa se agite ca a inceput sa creasca valoarea la euroi:O Nu stiu dece toti incep sa mareasca preturile#-o Toti motiveaza ca a crescut valoarea Euroiului. La TV auzi un nou record 1Euro=3,75 lei, ei si ? in 2005 cand aveam imprumut in euro, 1 euro era aproximativ 4,3 lei. Si? vi se pare ca produsele sunt mai ieftine ca in 2005, pt. ca Euro este, totusi, mai mic#-o
Poate fi o motivatie cresterea monedei europene?, eu cred ca nu.X-(
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2008
Romică Stoica, Consilier juridic
Sigur ca este o motivatie cresterea monedei europene ca sa creasca preturile....#-o
E o motivatie a cresterii preturilor daca produsele sunt din import. Numai atunci cresterea are o justificare economica. Totusi, cand se intampla opusul, nimeni nu scade preturile. Fain, nu?
Nu-i fain defel. E o mare prostie. Guvernul ce face? a uitat ca vin alegerile sau poate vor urma pe taranisti in afara parlamentului:)):))
Nu cred ca scaderea monedei europene trebuie sa ma determine pe mine ca si comerciant sa scad preturile. Cererea, oferta si concurenta libera sunt in masura sa stabileasca scaderea pretului.
Daca voi gasi un client dispus sa-mi plateasca 1.000 € pentru un pix, voi fi extraordinar de incantat sa i-l ofer.
Daca cresterea valorii euro ii determina pe comercianti sa creasca preturile, atunci si scaderea monedei ar trebui sa-i determine sa scada preturile, nu crezi?

Alte discuții în legătură

Legea negocierii pretului unui produs, in magazin sahara sahara Buna ziua , va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce numar are Legea negocierii pretului unui produs in magazin , Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Comert ca persoana fizica SofiaCJ SofiaCJ Buna ziua. Ce se intampla daca achizitionezi ca persoana fizica produse din Romania sau UE (platesti TVA in Romania sau tara respectiva) si apoi vinzi aceste ... (vezi toată discuția)
Ajustare preturi pbligatorie? me.elena me.elena Buna ziua Am un magazin cu marfuri la care evidenta contabila se tine la pret cu amanuntul (global-valoric).Sunt obligata sa maresc preturile cu acea ... (vezi toată discuția)