avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva?

Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat in weekend-ul trecut, iar in acest weekend ma obliga, prin tatal lui sa plec din casa. Va rog din suflet un raspuns urgent ce sa fac: sa inanintez Ordonanta presedentiala pentru aducerea copilului acasa sau sa ma adresez politiei de cartier pentru a-l aduce mai repede acasa.
Mentionez ca locuiesc impreuna cu sotul meu si nu este corect sa indeparteze copilul de mine, mai ales ca suntem in divort. M-a sunat fetita astazi, 23.10.2010, ca vrea sa vina acasa. Eu i-am spus sa il sune pe tati sa vorbeasc cu el. Am fost sunata de catre sotul meu, este la serviciu, si m-a luat la intrebari ca de ce s-a gandit copilul tocmai acum sa vina acasa. Mi-a comunicat ca maine va veni socrul meu sa ia de par si sa ma dea afara din casa.
O solutie urgenta pentru a-mi aduce copilul acasa, va rog din suflet.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:14, 23 Octombrie 2010
Dincolo de tensiunea care emana printre randuri , eu zic sa stati linistita , ca socrul sau sotul nu va poate evacua din locuinta comuna , cata vreme nu s-a pronuntat divortul , si nici dupa aceea , decat in limitele hotararii judecatoresti definitive.
La nevoie apelati politia 112 .
In privinta copilului ,da , ordonanta presedentiala ar fi o solutie.
Va multumesc pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns. Am vorbit cu avocata mea si luni inaintam cererea, dar pana atunci ce fac cu copilul? Mi se rupea sufletul cand imi spunea la telefon ca vrea sa vina acasa. Asta nu este sechestru din partea socrilor mei si a sotului meu. Pot apela la politie pentru a-mi aduce copilul acasa?
Va rog frumos sa imi raspundeti cat de repede se poate. Am uitat sa mentionez casa este a socrului meu, in ce conditii ma poate da afara din casa asa cum m-a amenintat?
Cu respect, ioana
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
ioana71, utilizator
Solutia urgenta ar fi ordonanta presedintiala.
Fara hotarare judecatoreasca politia nu va poate ajuta.
Din pacate, aceasta procedura de urgenta nu este chiar atat de urgenta...
Procesul poate dura si o luna si jumatate.
Singura sansa pentru urgentarea procesului in incercarea de a dura mai putin ar fi aceea sa cautati sa va angajati un avocat care sa faca toate demersurile pentru urgentarea judecatii.
Va trebui sa dovediti si locul unde veti locui cu minorul.
Cu siguranta ca va fi un proces tensionat chiar daca aveti sanse sa obtineti castig de cauza.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc, domnule avocat pentru raspuns. Am o doamna avocat, am vorbit cu dansa pentru ordonanta presedentiala, dar asta ce inseamna ca nu o sa imi mai vad copilul timp de o luna daca sotul meu nu doreste? Cum ar fi fost ca eu sa iau copilul si sa plec cu el la mama si sa nu il las sa-l viziteze? Mentionez ca noi stam impreuna in casa socrului meu unde suntem luati in spatiu, de 6 ani, iar eu vreau ca fetita noastra sa stea cu noi nu sa plec eu cu ea la mama.
Cu respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
ioana71, utilizator
Locul ende veti locui cu copilul sunt aspecte pe care le va analiza avocatul dvs.
Va trebui insa facuta o ancheta sociala.

O alta varianta ar mai fi sa deschideti si un alt proces tot pe ordonanta presedintiala prin care sa obtineti drept de vizita pe durata procesului celalalt pe ordonanta (ma refer la cel cu incredintarea provizorie a minorului).
Sfatul meu ar fi sa incercati sa faceti o mediere cu sotul la un mediator.Ati castiga ceva timp in acest caz, dar numai in ipoteza in care va veti intelege cu sotul dvs.
O asemenea intelegere ratificata de instanta va poate ajuta sa vizitati minorul pe durata procesului.
Vorbiti cu avocatul dvs. si despre acest aspect.Insa o sa va mai coste niste bani in plus deoarece va fi vorba de 2 procese pe ordonanta.Oricum, mai inainte de a deschide al doilea proces ar trebui sa incercati medierea pentru a castiga timp.Sper ca avocatul dvs. sa inteleaga ceea ce v-am spus.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti tudosoiu tudosoiu Buna ziua, sunt in proces de divort cu sotul meu(la inceput). Eu am intentat actiunea deoarece de apropape un an incepuse sa consume destul de des alcool si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana71 ioana71 Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. ... (vezi toată discuția)