avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Vizare expertiza de catre biroul local
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Vizare expertiza de catre biroul local

..O expertiza mobila si auto intr-un proces de partaj este obligatorie sa se vizeze la Biroul local de expertize ??
Multumesc !
Expertizele judiciare se depun la biroul local de expertize de unde se trimit beneficiarului (judecatoria, probabil, in cazul dvs)
Am inteles , dar pe expertiza nu trebuie sa apara si o viza , respectiv o stampila a biroului local de expertiza ?
Multumesc !
tutu12 a scris:

Am inteles , dar pe expertiza nu trebuie sa apara si o viza , respectiv o stampila a biroului local de expertiza ?
Multumesc !



Pe raportul de expertiza trebuie sa apara un numar de inregistrare, data predarii, iar pe adresa de trimitere apare semnatura si stampila biroului de expertiza
...Multumesc , daca expertiza nu este vizata de catre biroul local de expertiza se poate solicita ca Instanta sa nu o ia in calcul ?
Multumesc !
Expertizele NU se vizeaza(verifica)de NIMENI.Ele se depun de catre expert la registratura instantei care a dispus efectuarea,registratura o inregistreaza cu data la care a fost depusa.
Cu aceeasi ocazie,expertul isi vizeaza decontul pentru ridicarea onorariului.Cu acest decont se duce la biroul de expertize,biroul verifica daca suma este in cont si pe baza decontului ii face ordin de plata pentru ridicare bani.
Expertiza se duce la dosar,partile formuleaza obiectiuni(mai mult sau mai putin sustinute tehnic),instanta de obicei NU le citeste sa vada daca sunt indreptatite sau reale si trimite adresa la expert pentru a raspunde la obiectiuni.In functie de situatie expertul formuleaza raspunsuri.
Daca una din parti nu este multumita,poate solicita o contraexpertiza,daca instanta aproba sau nu.Daca nu aproba,se pronunta pe expertiza depusa,daca aproba,se numeste alt expert,cu aceleasi obiective.Este bine ca in acest caz,partea sa solicite si expert consilier.Din pacate,ii va plati pe amandoi.
Si uite asa "se pune" in practica mica reforma in justitie,cu acordare de termene scurte,pronuntare rapida,etc.Aiurea.

Alte discuții în legătură

Intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica Crios339 Crios339 Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica: 1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la expertii judiciari clau1858 clau1858 Buna ziua Sunt in proces de granatuire cu un vecin pentru o suprafata de cca 35 cm aferenta streasinii casei mele. Casa mea a fost construita in 1932 retrasa ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)