avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii semestriale-medic de familie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii semestriale-medic de familie

un medic de familie care are un cabinet medical individual trebuie sa mai plateasca cas-ul si somajul conf oug58/2010 si sa le declare la cas, respectiv somaj sau doar in declaratia 102?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:01, 26 Octombrie 2010
Profesiunea medicala este o profesiune liberala, conform Codului Fiscal art. 46 alin. 3.

Profesiile liberale nu intra sub incidenta prevederilor OUG 58/2010, modificata prin OUG 82/2010.

In concluzie, medicul de familie care detine un cabinet medical individual, nu datoreaza CAS si somaj.
art 46 alin. 3 din Codul fiscal spune: (3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obţinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii.
Intrebarea mea este daca 2 practicieni in insolventa constituiti ca SPRL constituie tot profesie liberala?
Eu am gasit modificari la Codul Fiscal: Persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata in asociere cu personalitate juridica (SPRL) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii au obligatia sa asimileze acest venit distribuit din asociere venitului net anual din activitati independente.
Deja sunt confuza.... Pana la urma trebuie sa faca declaratii lunar la pensii, cas, sanatate, somaj sau nu?
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
deacroxana, utilizator
deci, in concluzie, de acum in colo ce are de platit si declarat , caci cei de la casa de pensii au spus ca trebuie sa plateasca cas conf. oug58/2010 ?
parerile sunt impartite , unii spun ca tb sa plateasca altii nu ? vreau sa stiu cel putin de acum incolo ce am de facut
Un medic de familie nu trebuie sa plateasca CAS cf. OUG 58/2010. Trebuie sa plateasca in schimb contributia la pensii cf. Legii 19/2000 (daca nu este angajat in alta parte). In aceste conditii trebuie sa declare la Casa de Pensii un venit (pe care il doreste el), la care va plati lunar 31,3%. In functie de suma cu care cotizeaza i se va stabili pensia.
plateste concomitent cas conf legii19/2000 si oug58/2010
o referire la un text de lege in legatura cu acest lucru, multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Contract colaborare dragos79 dragos79 Buna seara. Am si eu o problema. Sunt proaspat medic specialist si astazi mi s-a propus un contract de colaborare cu o SC.....SRL. Mi s-a spus ca Beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Notar public - noile reglementari lylyan lylyan Buna ziua BNP - decl 220 /2010 - venit net 99000 lei la care se calc plati anticipate trimestriale si sanatate. Am ctr. cu casa de pensii pt suma de venit ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de contributii sociale gabihob gabihob Un expert contabil este angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata pe post de economist la o societate comerciala. In afara orelor de program ... (vezi toată discuția)