avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Orfan
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Orfan

Sunt orfan de ambii parinti si student in anul 1 la o facultate de stat. Am ramas cu o datorie de pe urma tatalui meu care a decedat acum 4 ani. Am inceput sa platesc din ea si astfel am intrerupt prescriptia. Pot cumva sa mai scap de acea datorie daca aceasta a fost preluata de o firma de recuperari creante? Mentionez ca am pensia de 550 lei ...
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:15, 26 Octombrie 2010
Dati mai multe amanunte despre "datorie"....date exacte, de preferat.
Tatal meu a facut un credit pentru nevoie personale la raiffaisen bank in anul 2005 , platind la zi toate ratele pana in 14 septembrie 2006 cand a decedat. Mama a incercat sa plateasca in continuare insa s-a imbolnavit si nu a mai putut sa plateasca. A platit pana in 2007 luna septembrie. Datoria a fost preluata de EOS KSI ROMANIA si am primit o instiintare de la ei in luna arpilie a acestui an. Cei de acolo mi-au zis sa le trimit o copie a certificatului de deces caci este posibil sa scap de acea datorie insa peste o luna am primit mai multe telefoane in care mi se spunea ca voi fi dat in judecata daca nu achit datoria. De frica am inceput sa achit cate 100 lei pe luna. Mai am de plata 1800 lei insa nu pot face fata mai ales ca am inceput facultatea si inca nu am primit nici bursa. Este vreo posibilitate sa scap de aceasta datorie? Va multumesc anticipat pentru raspuns indiferent de acesta
Dar asigurarea in caz de deces, pe care a incheiat-o sigur in favoarea Bancii, nu ar trebui sa acopere datoria?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
elena138, utilizator
Creditul a fost facut printr-un magazin. Nu cred sa fi avut asigurare de viata ...
Verificati contractul. Bancile nu dadeau credite fara acea asigurare de viata sau giranti.
Oricum, mai asteptati sfaturi... datoria nu este prescrisa , dar ...

Alte discuții în legătură

Înțelegere plata creanță Ene1 Ene1 Bună ziua. Am o creanță la eos ksi România, în urma unui credit neachitat la timp către Țiriac bank! Plătesc lunar 150 lei către ei, dar am fost sunat ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Eos ksi-recuperare creanta iulian_g77 iulian_g77 Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)