avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EOS KSI-recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EOS KSI-recuperare creanta

Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani de la o firma care intre timp s-a desfiintat.Am platit catre aceasta firma cateva luni. Dupa ceva timp aceasta firma s-a desfiintat si datoria a fost preluata de firma Cofidis IFN. Aceasta m-a somat in mai multe feluri sa la achit datoria plus mai multe penalizari si dobanzi. Am ajuns la un acord cu ei sa le platesc lunar o anumita suma. Dupa vreo 3 ani de plata la Cofidis, cand le-am cerut un desfasurator sa vad cat mai am de platit m-am trezit cu suma de 6500 lei.M-am suparat si nu am mai platit nimic,aceasta fiind anul trecut. Zilele trecute am primit acasa o instiintare din parte EOS KSI precum ca ar fi preluat creantele de la firma mai sus mentionata si ca le datorez acestora suma de 3500 lei. Intrebarea mea este: s-a prescris aceasta datorie sau trebuie sa le platesc celor de la EOS aceasta suma. Daca trebuie cum ar trebui sa fac sa fie cat mai legal si sa nu ma trezesc cu surprize la fel cum am patit cu cealalta firma(Cofidis). Va multumesc anticipat! Cu respect Iulian.
Buna ziua, conteaza foarte multcand ati efectuat ultima plata catre IFN. in mod normal nici acestui IFN nu trebuia sa ii platiti. de la declararea scadentei anticipate, respectiv ultima plata se calculeaza termenul de prescriptie de 3 ani, insa prescriptia poate fi valorificata doar in cadrul unei contestatii la executare care trebuie introdusa in termen de 15 zile de la primirea somatiei de la executor. Va trimit la un caz recent castigat de subsemnata, impotriva EOS
www.avocatnet.ro/content/art...
In cazul admiterii unei astfel de contestatii la executare pe motive ce tin de prescriptie, nu mai datorati niciun ban acestor recuperatori.
Prima data trebuie sa va duca dosarul la executare, ca poi sa aveti ce contesta cand va someaza executorul sau va pune poprire pe conturi.

Cu stima,
Ioana Balc
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns. Ultima plata a fost anul trecut in August. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Dacă ați plătit anul trecut, nu aveți cum să invocați prescripția cu succes. V-aș sfătui să negociați o sumă mai mică cu recuperatorii și să le plătiți. Un avocat vă va cere mai mult și degeaba.
multumesc de raspunsuri!
Buna seara! Revin cu noutati despre acest subiect. Citez "EOS KSI Romania SRL in calitate de Cedent si EOS Investment RO Gmbh in calitate de Cesionar este noul Dvs. Creditor. In temeiul art 1578 Cod Civil, va notifica faptul ca la data de 30.06.2015 s-a incheiat contractul de cesiune de creante prin care EOS KSI a cedat catre EOS Investment RO creanta pe care o are impotriva dumneavoastra,creanta provenita din contractul de credit nr.2187555/18.07.2007.Creanta a fost inregistrata in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sub nr 2015-00037311412680-ERI.De la EOS KSI am primit de asemenea mai inainte un asemenea nr de inregistrare(2015-00040342329618-RWG).Am cautat in arhiva si nu am gasit nici o inregistrare cu numerele acestea(sau poate nu am stiut sa caut).Intrebarea mea este: ce pot face in continuare ca nu mai inteleg nimic?? Daca chiar trebuie sa achit aceasta suma(3500 lei), as dori sa o achit in rate. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru? Trebuie semnat ceva cu ei( contract, intelegere) ?Sau care ar fi cea mai buna varianta? Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Care poate fi motivul/le si care sunt sansele de reusita pentru ... gtiasi gtiasi Care poate fi motivul/le si care sunt sansele de reusita pentru care pot face o contestatie la executarea silita explicitata mai jos cu date din dosarul ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)