avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reforma sistemului de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reforma sistemului de sanatate

in documentul privind "strategia nationala de rationalizare a spitalelor" dat de ministerul sanatatii este prevazut ca in al 2-lea sem. 2011 10% din FNUASS(fondul national unic de asigurari sociale de sanatate) sa fie dat catre asiguratori privati.
Imi puteti raspunde mai clar la ce se refera acest lucru? este vorba de o reformare a sistemului de sanatate la fel ca si in cazul pensiilor pilon2? adica din contributiile noastre catre sistemul public , o parte va merge la privat? daca da, de cand va incepe o asemenea campanie de aderari?
Cel mai recent răspuns: poliandru , utilizator 09:33, 28 Octombrie 2010
cred ca se refera la procentul ce va fi dat din fondul de sanatate prestatorilor de servicii medicale de sanatate privati care au contract cu casa de sanatate de stat si care functioneaza de foarte multi ani doar ca nu era precizata pana acum suma care putea fi decontata de catre acesti prestatori de servicii medicale din fondul constituit la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Altfel exprimarea ar fi trebuit sa sune cam asa;
Procentul de 10% din suma datorata potivit legii 95 a sanatatii catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va fi retinut la sursa de venit sau va fi depus direct de contribuabilul cu profesie indepandenta in unul dintre fondurile de asigurari de sanatate private care sunt acreditate de institutiile abilitate in domeniu.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
FNUASS este fondul in care se aduna contributiile noastre 5,5 % angajatii si 5,2% angajatorii un total de 10,7%. in document scrie clar 10% din acest fond catre asiguratori privati. asiguratorii nu sunt prestatori de servicii. dupa document ar trebui sa insemne ca 1,07 % din contributiile noastre sa mearga la asiguratori. de cand ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii contract de asigurare ioan.morosan ioan.morosan Buna. Poate cineva sa-mi spuna care este procentul contributiilor care se platesc pentru un contract de asigurare. De asemenea ce declaratii se intocmesc ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate dan1111 dan1111 Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)