avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie la parchet

buna seara,
Am rugamintea in a ma ajuta sa ma lamuresc ce inseamna citatie la procuratura ca invinuita, inseamna ca incepe un proces penal cu judecator si tot tacimul?
Pentru ca am primit citatia ieri pentru miine m-am gindit sa solicit o aminare in vederea pregatirii apararii si pentru gasirea unui avocat care sa ma reprezinte. De asemenea m-am gindit sa cer copie dupa dosarul meu . Cred ca voi primi un termen pentru a rezolva acestea , aveti idee de cite zile este vorba?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:48, 28 Octombrie 2010
sa inteleg ca miine ma intilnesc doar cu procurorul care instrumenteaza cazul?
Daca citatia pe care ati primit-o este de la parchet, da maine va veti prezenta in fata procurorului.
Pentru ca inteleg ca nu v-ati angajat un avocat, prezentati-va maine si solicitati stabilirea unei alte date pentru a va prezenta cu un aparator ales.
Oricum trebuie sa stiti ca termenele sunt scurte cand se solicita reprogramarea pentru acest motiv.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
simonette12 a scris:

Daca citatia pe care ati primit-o este de la parchet, da maine va veti prezenta in fata procurorului.
Pentru ca inteleg ca nu v-ati angajat un avocat, prezentati-va maine si solicitati stabilirea unei alte date pentru a va prezenta cu un aparator ales.
Oricum trebuie sa stiti ca termenele sunt scurte cand se solicita reprogramarea pentru acest motiv.

va multumesc pentru raspuns
cit de scurt ar putea fi mai scurt de oua saptamini? ma scuzati ca sint insistenta dar ma gindesc de unde fac rost si de bani ptr avocat , ptr ca la momentul acesta sint si somera
Atata vreme cat sunteti invinuita nu exista inca rechizitoriu.Acesta il face procurorul cand trimite in judecata.Copie dupa dosar nu vi se da in aceasta faza, dar daca va duceti cu un avocat, acesta va putea studia dosarul chiar maine.Eu nu m-as duce maine, as trimite prin fax o cerere in care as solicita sa se stabileasca o alta data, la care sa ma pot prezenta insotita de un avocat, tocmai pentru ca doresc sa-mi angajez un avocat.
Ar fi minunat daca aparatorul ar putea studia dosarul imediat ce se prezinta cu clientul, insa atat aparatorul cat si inculpatul pot lua la cunostinta de actele dosarului abia la momentul prezentarii materialului de urmarire penala, adica la finalul urmaririi penale.
Termenele le stabileste procurorul si sunt de cateva zile, acum depinde si de programul de lucru si de buna-vointa acestuia, iar daca pentru infractiunea pentru care sunteti cercetata asistenta juridica este obligatorie , va fi solicitat un avocat din oficiu sa va asiste in faza de urmarire penala pe care desigur aveti dreptul sa-l refuzati solicitand un termen pentru angajarea unui aparator ales.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de procedura anchetei / cercetarii / urmariii penale dia22 dia22 Buna ziua Care este cursul unei anchete care incepe cu o reclamatie facuta la politie pentru distrugerea unui parbriz de masina al mamei mele, de catre ... (vezi toată discuția)
Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca o persoana nu se prezinta la parchet atunci cand este citat ca invinuit Costin Iftimoaie Costin Iftimoaie :sorry:numitul ....... domiciliat....este chemat la acest parchet cam... ziua.....ora.....in calitate de invinuit in cauza....avand ca obiect ... (vezi toată discuția)