avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie \"surpriza\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie "surpriza"

Buna seara!
Astazi dimineata m-am pomenit cu postasul (care ma cunoaste) care mi-a inmanat o CITATIE din care reiese ca as fi inculpat penal intr-un dosar...
Nu am cunostinta de un asemena dosar. Nu am fost chemat niciodata la politie / judecatorie pana acum...Pe citatie nu este trecut decat numele meu si numele localitatii in care locuiesc...nu strada...nu numar..nici CNP...nici serie CI...

Cum as putea sa procedez sa aflu daca chiar pe mine ma cauta si daca pe mine ma cauta motivul pentru care s-a deschis acest proces?! INSTANTA...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Bordi1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:02, 21 Octombrie 2011
Nu ati mentionat ce institutie a emis citatia. Daca e o instanta, mergeti la arhiva si solicitati dosarul la studiu, atunci veti descoperi daca e doar o coincidenta de nume sau sunteti chiar dvs. Daca e organ de cercetare, va prezentati la data si ora din citatie ( invitatie)si atunci veti afla despre ce e vorba, poate v-a facut cineva vreo plangere penala.
Calitatea trecuta pe citatie este aceea de inculpat sau invinuit?Nu se poate sa deveniti dintr-o data inculpat.Prima faza de cercetare priveste faptuitorul apoi invinuitul si daca se dispune trimiterea in judecata, inculpatul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
avvalentina, utilizator
Pe citatie scrie INCULPAT intr-un proces de FOND...Cu toate ca este prima citatie pe care o primesc legata de un eventual proces.

Pentru a avea acces la dosar am nevoie de un avocat?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Bordi1, utilizator
Pentru a va apara ,aveti nevoie de avocat.Pt. studierea dosarului la instanta care a emis citatia, nu.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
avvalentina, utilizator
Da,fara avocat nu cred ca o sa va descurcati.
Trebuie verificat ce rezulta din dosar.
La dosar pot exista dovezi ca ati fost citat...si degeaba veti sustine ca nu ati fost citat...
Nu mai vorbesc si de restul problemelor...

Alte discuții în legătură

Studierea dosarului de urmarire penala de catre aparator Cristian501 Cristian501 Solicitarea aparatorului de a studia dosarul de u.p, se poate face si la organul de cercetare penala sau la procuror? Aceasta operereaza de drept prin ... (vezi toată discuția)
Consultare dosar qwer1234 qwer1234 Buna ziua, Va rog sa imi comunicati care este procedura pentru a consulta un dosar aflat pe rol la judecatorie? Sunt administrator la o societate care este ... (vezi toată discuția)
Citarea in dosarul penal mira_79 mira_79 buna seara, am o nelamurire si pana imi gasesc un avocat ar fi extrem de utila opinia dumneavoastra: am primit de la Parchet o citatie care face referire ... (vezi toată discuția)