avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... infiintare I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

infiintare I.I.

Sunt salariat la o institutie bugetara. Pot sa-mi deschid o Intreprindere Individuala ramanand in continuare salariat la stat ?

Mai om o alta intrebare.
Proprietarul unui SRL care a desfasurat o activitate comerciala la un anumit sediu, poate sa-si transfere activitatea sa comerciala altei persoane, I.I. sau PFA , fara alte formalitati privind obiectul de activitate si drepturile de inchiriere a spatiului in care si-a desfasurat activitatea?
Daca renunta la a desfasura activitatea comerciala in spatiul comercial inchiriat, atunci acest spatiu trebuie scos la licitatie ptr. a fi preluat de o alta firma doritoare a desfasura activitati comerciale in acel spatiu detinut de o institutie?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:06, 30 Octombrie 2010
In situatia in care contractul de munca pe care il aveti cu institutia bugetara nu va interzice puteti.

SRL-ul este o forma de societate cu personalitate juridica, fiind carmuita de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, pe cand II sau PFA sunt entitati fara personalitate juridica activitatea lor fiind reglementata de OUG 44/2008. Nu puteti sa tranferati activitatea de pe SRL pe II sau pe PFA. Trbuie sa radiati SRL-ul sau aveti posibiltatea sa-i suspendati activitatea si sa va infiintati II sau PFA. Referitor la contractul de inchiriere a spatiului care este detinut de o institutie, regulile le fac ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare-lichidare srl Marianaaa Marianaaa Am infiintat un srl, eu fiind unic actionar si totodata administratorul firmei..Nu a desfasurat nicio activitate de la data infiintarii si pana in ... (vezi toată discuția)
Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)
Pot reinfiinta pfa cu acelasi obiect de activitate? Talida Covaci Talida Covaci Daca PFA a fost radiat din oficiu pentru neschimbarea Codului CAEN, poate fi reinfiintat cu acelasi obiect de activitate? De asemenea, as dori sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)