avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot reinfiinta PFA cu acelasi obiect de activitate?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot reinfiinta PFA cu acelasi obiect de activitate?

Daca PFA a fost radiat din oficiu pentru neschimbarea Codului CAEN, poate fi reinfiintat cu acelasi obiect de activitate?

De asemenea, as dori sa stiu, daca precedentul PFA nu a avut incasari in ultimii doi ani, e necesar sa platesc taxele pe venit estimat etc?

In caz ca e necesar, pot sa reinfiintez PFA (cu acelasi obiect de activitate sau unul diferit) sau un SRL, fara a plati taxele cu pricina?

Exista si alte obligatii pe care ar trebui sa le indeplinesc?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Talida Covaci , utilizator 21:51, 24 Februarie 2011
Da, radierea respectiva este o sanctiune aplicata acelui PFA care nu a respectat conditiie obligatorii la un anumit moment. Puteti infiinta un nou PFA cu acelasi obiect de activitate, respectand prevederile legale.
Din moment de a fost radiat nu mai aveti obligatii de plata.
Puteti infiinta fie un alt PFA-cu acelasi obiect de activitate sau cu unul diferit, o intreprindere individuala, care este tot o forma de PFA in cadrul careia puteti angaja un numar restrans de persoane care sa va ajute in desfasurarea activitatii, sau un SRL.
Doar obligatiile de plata legate de infiintare/ inregistrare la Registrul comertului.
Multumesc mult. Informatiile sint de un ajotor nepretuit. =D>
- Pentru a desfasura o activitate economica, persoanele fizice care au fost radiati dupa 26 aprilie 2010 din registrul comertului in baza art. 39 se pot reautoriza ca entitate nou infiintata sub formele prevazute de OUG 44/2008 [persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (ÎI) si intreprinderi familiale (ÎF).].

- La inregistrare, ORC va solicita informatii din Cazierul fiscal, iar in situatia in care sunt trecute fapte in Cazierul fiscal atunci titularul nu mai poate reinfiinta PFA pana cand faptele din cazierul fiscal nu va vor fi sterse. În cazierul fiscal sunt mentionate fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala.
Persoana Fizica Autorizata - PFA, este o forma de desfasurare INDIVIDUALA a unei ocupatii LUCRATIV-PATRIMONIALE clasificate in nomenclatorul CAEN, fără dreptul de a ANGAJA salariati calificati in domeniul de activitate clasificat şi cu care s-a înmatriculat drept comeciant si contribuabil. Raspunderea patrimoniala generata de actele contractuale de natura civila, comerciala ori fiscala este angajata cu intregul patrimoniu personal al persoanei autorizate

Intreprinderea Individuala - II, este o forma de desfasurare a unei ocupatii LUCRATIV-PATRIMONIALE clasificate in nomenclatorul CAEN, cu acordarea dreptului persoanei - TITULARE a intreprinderii individuale de a ANGAJA salariati calificati in domeniul de activitate clasificat şi cu care s-a înmatriculat drept comeciant si contribuabil. Raspunderea patrimoniala generata de actele contractuale de drept civil/munca, comercial ori fiscal este angajata cu intregul patrimoniu personal al persoanei autorizate.
Deci, PFA nu este o forma de I.I.; si deci si reciproca este falsa!
Buna,
Puteti infiinta din nou PFA , caz in care indepliniti conditiile care se cer din punct de vedere profesional - juridic si material
- profesional - atestat - licenta - autorizatie - viza la zi - institutia - corp din care faceti parte
- adeverinta medicala - apt profesional
- juridic - cazier fiscal si cazier judiciar fara probleme
- acte doveditoare profesional - facultate - licenta - cursuri etc
- acte spatiu unde desfasurati activitatea - contract de comodat sau contract de inchiriere valabil cel putin 2 ani
formularul de completat si plata aferenta taxa inreg ORC si ANAF

Alte discuții în legătură

Deschidere firma SPANU CORINA SPANU CORINA In cazul in care doresc sa pornesc o afacere cu import fructe Grecia, ce fel de forma juridica avantajoasa ar trebui sa am? (vezi toată discuția)
Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala naesebi naesebi Cate obiecte de activitate poate avea o I.I.? Multumesc! (vezi toată discuția)