avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum preia o intreprindere individuala un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum preia o intreprindere individuala un srl

am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa continui pe noua forma intreprindere individuala sau ce ma sfatuiti se poate vinde catre intreprindere srl astfel urmaresc sa elimin forfetaru
Cel mai recent răspuns: dragoman64 , utilizator 17:55, 11 Octombrie 2010
Cele doua sunt entitati distincte:
intreprinderea individuala este reglementata de OUG 44/2008 si nu are personalitate juridica, iar societatea comerciala cu raspundere limitata este reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale si are personalitate juridica.SRL-ul nu se poate transforma in intreprindere individuala.
II se poate transforma in conditiile legii, doar in pfa sau intreprindere familiala.
Discutati cu contabilul dvs. in vederea gasirii unei modalitati optime de tranfer a bunurilor pe care le aveti in patrimoniu SRL-ului in patrimoniul intreprinderii individuale.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea firmei din ii in srl morar dorina morar dorina buna, va rog frumos sa imi explicati ce trebuie sa fac pentru a trece o firma de la intreprindere individuala la statutul de SRL. iar pentru a fi platitor de ... (vezi toată discuția)
Transfornare srl in af cargo cargo am un srl (asociat unic) infiintat de 3 ani, cu activitate. Doresc sa-l transform intr-o asociatie familiala, pentru a reduce unele cheltuieli si pentru ... (vezi toată discuția)